Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι λέει η κυβέρνηση;

Οι σοβαρότατες ελλείψεις αιθουσών διδασκαλίας, εργαστηρίων, γραφείων, κοινόχρηστων χώρων, κλπ., κλπ., σφραγίζουν το Πάντειο Πανεπιστήμιο και την καθημερινή, βασανιστική λειτουργία του. Η μόνη δυνατότητα ουσιαστικής σ' ένα βαθμό αντιμετώπισης των οξύτατων αυτών προβλημάτων είναι η επέκταση του Πανεπιστημίου στο διπλανό κτίριο «Σαρίδη». Πρόκειται, για ένα παλιό εργοστάσιο επίπλων, το οποίο καλύπτει ένα ολόκληρο τετράγωνο. Το κτίριο αυτό, όμως, βρίσκεται σήμερα στην ιδιοκτησία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημόσιου (ΚΕΔ), η οποία σχεδιάζει να το γκρεμίσει, με σκοπό την ανέγερση νέου κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει το υπουργείο Τύπου.

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου διεκδικεί το χώρο και προσθέτει κι άλλους λόγους που συνηγορούν στη δικαίωση του αιτήματός της. Οπως το γεγονός ότι η παραχώρησή του στο Πανεπιστήμιο θα διασώσει ένα κτίριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, αφού θα το χρησιμοποιήσει όπως είναι.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας τι λένε; Θα καταδικάσουν το Πάντειο στη σημερινή ασφυξία; Στο κάτω κάτω της γραφής, το υπουργείο Τύπου μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε αλλού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ