Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φούμαρα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τη συμφωνία για τη «δημιουργία περιβάλλοντος ελεύθερου από καπνό και στον ιδιωτικό τομέα» υπέγραψαν χτες ο υφυπουργός Υγείας Εκτ. Νασιώκας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Δ. Πολίτης με παρόντα τον υπεύθυνο της Γραμματείας Υγιεινής και Ασφάλειας της Συνομοσπονδίας Ανδρ. Κολλά.

Ολοι οι παριστάμενοι εξύμνησαν το συναινετικό πνεύμα που επικράτησε στις διαδοχικές συσκέψεις για να συμφωνήσουν «χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους», κατά την έκφραση του υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή, και να αποδείξουν «ότι, εκτός της πολιτείας, και η κοινωνία είναι έτοιμη να λάβει μέτρα αυτοπροστασίας από τη σημαντική απειλή, που συνεπάγεται το κάπνισμα για τη δημόσια υγεία».

Πώς να μη συμφωνήσουν αφού οι κουβέντες ήταν για αέρα κοπανιστό, καθώς άφησαν στο απυρόβλητο τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, όταν οι χώροι εργασίας έχουν γίνει Νταχάου και οι εργαζόμενοι πληρώνουν με τη ζωή τους το μεροκάματο του τρόμου!

Πέρυσι οι νεκροί εργάτες ξεπέρασαν τους 150 και φέτος κοντεύουν ήδη τους 30. Ακόμα και το θέμα της αγωγής υγείας που εδώ και δεκαετίες το υπόσχεται για τα σχολεία η κυβέρνηση, ο υπουργός Κ. Στεφανής - την έλλειψη του οποίου αναγνώρισε - το μετέθεσε πρωτίστως στην οικογένεια!!! Φούμαρα δηλαδή το μήνυμα της κυβέρνησης ενόψει της 31ης Μάη που έχει κηρυχτεί παγκόσμια μέρα κατά του καπνίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ