Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαπλοκολογίας το ανάγνωσμα

Συνεχίζουν, κυβέρνηση και ΝΔ, την τροφοδότηση του κλίματος διαπλοκολογίας, με εκατέρωθεν καταγγελίες περί εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων και «φωτογράφιση» συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, υφυπουργός Τύπου, Τ. Χυτήρης, με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Θ. Ρουσόπουλου, που κατηγορεί την κυβέρνηση για διαπλοκή, άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ στο θέμα της θέσπισης του διπλού πυθμένα στα δεξαμενόπλοια, λέγοντας ότι «η ΝΔ υποστηρίζει τα συμφέροντα των εφοπλιστών που διαθέτουν μονοπύθμενα πλοία», και υπενθύμισε τα όσα περιέχονται στο βιβλίο του πρώην διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου» Γ. Κύρτσου.

Πάντως, ο υφυπουργός Τύπου, με αφορμή χτεσινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στον Τύπο ότι ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΕ και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, την Τρίτη, «φωτογράφισε» τους επιχειρηματίες Κουρή και Αλαφούζο, διευκρίνισε πως ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε καθόλου τη λέξη «συνωμοσία» ούτε αναφέρθηκε σε ονόματα. «Η καταγγελία, είπε, που έκανε αφορούσε κάποια συμφέροντα που επιδιώκουν για ίδιους σκοπούς να πλήξουν την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση με ευθύνη υποστηρίζει τον ομαλό πολιτικό βίο και σε μια δημοκρατία μπορεί να απαντά στις κριτικές που δέχεται».

Κατά τ' άλλα ο Τ. Χυτήρης υποστήριξε ότι «δεν άρχισε καμία προεκλογική περίοδος και οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, δηλαδή το Μάιο του 2004».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ