Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Νάουσα της ανεργίας

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας

Στη Νάουσα, την πόλη που πέρσι κατέγραψε το ποσοστό ρεκόρ ανεργίας φτάνοντας το 49,5%, ο λαός γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει μαρασμός. Στη συνάντηση που είχε το κλιμάκιο του ΚΚΕ με τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, η Αλέκα Παπαρήγα ενημερώθηκε και από τους ίδιους για την τραγική διάσταση που έχει πάρει το πρόβλημα μέσα από τη συνεχόμενη μείωση των θέσεων εργασίας στην κλωστοϋφαντουργία, μέσα από τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, αλλά και εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής ζωής. «Φέτος δεν ξέρουμε σε τι επίπεδα θα "πετάξει" η ανεργία», είπε ο πρόεδρος του ΕΚ Νάουσας Χ. Τρεμπελής. Και πρόσθεσε: «Ξέρουμε όμως ότι με αυτή την πολιτική, μέλλον δεν έχουν οι εργαζόμενοι».

Στα καλέσματα άλλων συνδικαλιστών, να στραφεί η πολιτεία και να πάρει μέτρα για τη στήριξη της περιοχής, η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε: «Μην περιμένετε περιφερειακή πολιτική υπέρ του λαού, αν δεν υπάρχει πανεθνική πολιτική υπέρ των λαϊκών συμφερόντων».

Νωρίτερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπενθύμισε τις προτάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το Κόμμα, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση των ανέργων.

«Οταν λέμε προστασία των ανέργων παίρνουμε υπόψη και σε πιο σύστημα ζούμε. Δεν είναι για μας η λύση, η προστασία των ανέργων με επιδόματα. Αυτή είναι μια αμυντική πρόταση. Πρέπει όμως και έχουμε προτάσεις που ανακουφίζουν τη θέση του εργαζόμενου σήμερα και ταυτόχρονα να δείχνουμε και την προοπτική για το αύριο».

Ειδικότερα, αναφερόμενη στα μέτρα στήριξης για τους χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς μεροκάματο στους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας, είπε: «Ζητάμε πλήρη προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Η κυβέρνηση να δώσει επιδόματα ανεργίας με πολιτική απόφαση εδώ και τώρα».

Βέβαια, ξεκαθάρισε, πως έτσι δε λύνεται το πρόβλημα. «Οταν υποστηρίζεις μέτρα προστασίας της ανεργίας, στην ουσία κάνεις ένα συμβιβασμό με την ύπαρξή της. Εάν είμαστε εμείς στην εξουσία θα παίρναμε μέτρα δημιουργίας θέσεων εργασίας», είπε. Και κατέληξε: «Το μόνο ρεαλιστικό μέτρο, είναι να πεις προστάτεψε τον άνεργο και να απορρίψουμε την προστασία του βιομήχανου. Η απάντησή μας είναι για όσο διάστημα υπάρχει ανεργία - τη δημιουργεί το ίδιο το σύστημα - εμείς παίρνουμε μέτρα άμυνας.

Ταυτόχρονα παλεύουμε για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ριζικές αλλαγές αύριο. Είναι ρεαλιστικές οι προτάσεις μας με την έννοια ότι δεν αναχωρούμε από το έδαφος του σήμερα ούτε μπαίνουμε στη λογική που λέει "δώστε λεφτά στους βιομηχάνους για τη μερική απασχόληση και την ανακύκλωση της ανεργίας"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία σήμερα για την προστασία των ανέργων (2013-04-17 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ (2012-11-09 00:00:00.0)
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εχθρεύονται τους ανέργους (2009-01-30 00:00:00.0)
Δυο γραμμές στο ζήτημα της ανεργίας (2006-09-01 00:00:00.0)
Για την προστασία των ανέργων (2006-05-05 00:00:00.0)
«Θα νιώσουν την οργή μας!» (2006-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ