Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στους δρόμους του αγώνα

Πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, την Τρίτη 21 Μάρτη

Την Τρίτη 21 Μάρτη έχουν καθορίσει το νέο αγωνιστικό τους «ραντεβού» οι συνταξιούχοι, οι οποίοι παλεύουν για την προάσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Τη μέρα αυτή, από τις Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - Δημοσίου διοργανώνονται περιφερειακές πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Στην Καβάλα προγραμματίζεται περιφερειακή συγκέντρωση συνταξιούχων Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης στις 10πμ, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

«Να μη λείψει κανείς» καλεί τους συνταξιούχους της περιοχής, με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης. Οπως επισημαίνει: «οι συνταξιούχοι όλης της χώρας ξανακατεβαίνουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν ανθρώπινη μεταχείριση και να υπερασπιστούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, που η ΟΝΕ διατάζει τη διάλυσή της».

«Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα, μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πειραιώς και Νήσων. Οπως σημειώνει, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έδειξαν τα πραγματικά τους αισθήματα στη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους των συνταξιούχων στις 13 του περασμένου Γενάρη, όπου υπήρξε επιμονή στη βάναυση πολιτική, που έχει αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους να ζουν κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας.

«Οσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση - τονίζει - να πείσει ότι με το ΕΚΑΣ μάς έλυσε το οικονομικό πρόβλημα, όσες φιέστες και να γίνουν με ΚΑΠΗ, όσες ανακοινώσεις προεκλογικές περί κοινωνικής πολιτικής, περί αναδιανομής εθνικού εισοδήματος και ανέξοδη παροχολογία, δε μας πείθουν».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει, πως στις εκλογές οι συνταξιούχοι έχουν την ευκαιρία με την ψήφο τους να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την πολιτική της ΟΝΕ και της Νέας Τάξης πραγμάτων και να καταδικάσουν τα κόμματα του δικομματισμού που επιχειρούν να τα επιβάλλουν σαν μονόδρομο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ