Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Επιμένουν αγωνιστικά

Συγκεντρώσεις και πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης, διοργανώνουν σήμερα στις 11 το πρωί, τα Σωματεία Εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων Αθήνας - Πειραιά και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Συγκέντρωση πραγματοποιούν οι εργαζόμενες του κλάδου και στην Θεσσαλονίκη, στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Οι καθαρίστριες των σχολείων διεκδικούν την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος από συμβάσεις έργου, σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Παράλληλα, απαιτούν την αναπροσαρμογή των αμοιβών τους σε ετήσια βάση, αυξήσεις 15% για το 2000, αμοιβές για 11 μήνες και με βάση το εμβαδόν των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων, χορήγηση εκλογικού επιδόματος.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση των σωματείων Αθήνας - Πειραιά, «για χρόνια οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε κάτω από ένα απαράδεκτο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς, που μας παρέχει εξευτελιστικές αμοιβές, που μας στερεί κάθε δικαίωμα που απολαμβάνουν οι άλλοι εργαζόμενοι όπως επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα, άδειας. Ενα καθεστώς που δε μας παρέχει καμία αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, που μας θεωρεί εργαζόμενους Β' κατηγορίας». Η ανακοίνωση καταλήγει: «Τέρμα πια ο εμπαιγμός και οι προεκλογικές υποσχέσεις, που ξεχνιούνται μετά τις εκλογές!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ