Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»

Την αδράνεια, τον εκφυλισμό και την αναποτελεσματικότητα στο εργατικό κίνημα της περιοχής προωθεί μεθοδικά και σχεδιασμένα η φιλοκυβερνητική και συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και η εργοδοσία, που με κατευθυντήρια γραμμή την αντεργατική κυβερνητική πολιτική, προχωράνε σε ανατροπές εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων, καταργήσεις συνδικαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων.

Οι δύο... εκλογικές αναμετρήσεις - βουλευτικές εκλογές και εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου αργότερα - οδήγησαν αυτή την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας να κηρύξει για χτες 24ωρη απεργία σε τέσσερις επιχειρήσεις (ΒΙΟΜΑΓΝ που είναι κλειστή (!), Ναυπηγεία Χαλκίδας που υπολειτουργούν, Ελληνική Εταιρία Μπισκότων (πρώην «Αλλατίνη») και Κελαϊδίτη) και 2ωρη πανευβοϊκή στάση, κινητοποιήσεις που ποτέ δεν πίστεψε και δεν ήθελε. Ωστόσο, θεώρησε ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Δεν είχαν όμως, την ίδια άποψη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι απολυμένοι αυτών των επιχειρήσεων που πήραν την υπόθεση στα χέρια τους και έκαναν υπόθεσή τους την απεργία, αφήνοντας τη θλιβερή ηγεσία να συνδιαλέγεται «παρακαλώντας» τους εργοδότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ