Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ
Διεκδικήσεις στα μέτρα της... ΟΝΕ

Ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων

Μια θαυμάσια ευκαιρία για εκδηλώσεις και δηλώσεις ανέξοδου «φιλεργατισμού», προσφέρει στα κόμματα του δικομματισμού η ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις διεκδικήσεις της. Διεκδικήσεις, που από την πρώτη κιόλας ανάγνωση της σχετικής επιστολής της, κινούνται στην επιβράβευση πλευρών της κυβερνητικής πολιτικής, έτσι ώστε με βολικό τρόπο να γίνουν... αποδεκτές!

Για παράδειγμα, σπέρνει αυταπάτες, αναφέροντας στην επιστολή πως η μετά ΟΝΕ εποχή δημιουργεί νέα δεδομένα, για τη «διαμόρφωση νέων συσχετισμών υπέρ της μισθωτής εργασίας». Και αυτό όταν, μόλις προχτές, στις κατευθυντήριες γραμμές της Κομισιόν για την οικονομική πολιτική 2000 - 2001 και για τη χώρα μας, μπαίνει σαν όρος η εξασφάλιση μεγαλύτερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας και κυρίως στο χρόνο εργασίας, αλλά και η ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Ετσι η ηγεσία της ΓΣΕΕ «διεκδικεί μακροχρόνιες λύσεις για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αντικοινωνικές παρεμβάσεις, αλλά με εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητάς του». Σαν οικονομική... εξασφάλιση, χαρακτηρίζει (και έχει χαιρετίσει προηγούμενα) την κυβερνητική απόφαση για μεταφορά των αποθεματικών του ΙΚΑ στα χέρια ανώνυμης εταιρίας, για να τα παίζει στο χρηματιστήριο.

Στο ίδιο πνεύμα, όσον αφορά τις πολιτικές απασχόλησης, «διεκδικεί» να γίνουν...«πιο αποτελεσματικές, τόσο για την προστασία των ανέργων, όσο και για την επιδότηση της απασχόλησης», δηλαδή ζητά να δίνονται ακόμα περισσότερα χρήματα από τον ΟΑΕΔ στους επιχειρηματίες. Αποδεχόμενη τις ευέλικτες μορφές εργασίας, κάνει λόγο μόνο να υπάρξουν «φραγμοί στην ανεξέλεγκτη ελαστικοποίηση». Τέλος, θέτει σαν... αίτημα ένα ασαφές 35ωρο. Το ότι χαιρέτισε την πιλοτική του εφαρμογή στις τράπεζες, που είχε σαν αποτέλεσμα την ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας και τελικά στα «πιλοτικά» καταστήματα των τραπεζών οι εργαζόμενοι να φτάσουν να δουλεύουν και 50 ώρες τη βδομάδα, είναι ενδεικτικό για τις δεσμεύσεις που αποζητά από τους αρχηγούς των κομμάτων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ