Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΑΔΟΥ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ
Κινητοποίηση με μεγάλη συμμετοχή

«Δε θα επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδια εργοδοσίας - κυβέρνησης και των εκτελεστικών τους οργάνων για την τρομοκράτηση, το αδυνάτισμα και την αδρανοποίηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος». Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Κώστας Αρτεμίου, στην πρωτοφανή για τον παλμό και τον όγκο της, χτεσινή συγκέντρωση των απεργών μελών της Ομοσπονδίας, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της 3ωρης στάσης εργασίας, που είχε κηρύξει η ΠΟΕΕΠ σε όλους τους εργασιακούς χώρους εμφιαλωμένων ποτών στη Β. Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα ενάντια στους απεργούς της επιχείρησης «Ι. Λυμπερόπουλος». Η στάση εργασίας σημείωσε καθολική επιτυχία και από όλα τα εργοστάσια του κλάδου της Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι προσήλθαν στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

Τα πανό με τα συνθήματα κρεμασμένα στους τοίχους της αίθουσας αντανακλούσαν την εκρηκτική ατμόσφαιρα και τον παλμό της συγκέντρωσης: «Δε θα περάσει η προσπάθεια της υποταγής του συνδικαλιστικού κινήματος με βόμβες». «Απαιτούμε να συλληφθούν αμέσως οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στους απολυμένους απεργούς του "Λυμπερόπουλου"».

Ο Κ. Αρτεμίου, στην ομιλία του, κατάγγειλε την πρωτόγνωρη αυτή εγκληματική μέθοδο, που χρησιμοποιήθηκε πριν ένα μήνα περίπου και ενάντια στον ίδιο. Επίσης ότι έγιναν απειλητικά τηλεφωνήματα στον γραμματέα της Ομοσπονδίας, Σπύρο Ράλλη, προειδοποιώντας τον ότι «με τη γραμμή που ακολουθείτε ο Αρτεμίου και εσύ θα φάτε το κεφάλι σας».

Η τρομοκρατία και οι βομβιστικές επιθέσεις, επισήμανε ο Κ. Αρτεμίου, «δεν μπορεί να είναι μεμονωμένη πράξη. Από κάποιους στηρίζεται, κάποιοι οπλίζουν το χέρι των δολοφόνων. Στόχος είναι ένα αδύνατο, υποταγμένο συνδικαλιστικό κίνημα για να μην μπορεί να αντισταθεί στη λαίλαπα των σκληρών αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζουν κυβέρνηση - ΕΕ - εργοδοσία μετά την ένταξη στην ΟΝΕ. Εμείς, όμως, θα συνεχίσουμε την αγωνιστική μας πολιτική. Απόφαση της Ομοσπονδίας είναι να μην περάσουν αυτά τα σχέδια», κατέληξε ο ομιλητής.

Το ίδιο πνεύμα διαπέρασε τους χαιρετισμούς όλων των προέδρων των εργοστασιακών σωματείων και άλλων συνδικαλιστικών στελεχών που χαιρέτισαν στη συγκέντρωση. Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμα ο γραμματέας του ΕΚΘ, Θόδωρος Κυριακίδης και το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Κώστας Αβραμόπουλος.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης για την εγκληματική επίθεση και ενεργούς συμπαράστασης στους απολυμένους συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ