Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ
Και απλήρωτοι και απολυμένοι

Ζήλεψε φαίνεται ο κ. Εμφιετζόγλου το κύμα των απολύσεων των τελευταίων ημερών και για να μην υστερήσει απέναντι στα ομογάλακτα σαΐνια της αισχροκέρδειας, προχώρησε κι αυτός χτες σε 4 νέες απολύσεις στη ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ, καθιστώντας μ' αυτόν τον τρόπο προβληματική τη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας ΝΟΒΟΠΑΝ και ανοίγοντας το δρόμο σε νέες απολύσεις.

Ενώ η μονάδα ΝΟΒΟΠΑΝ δούλευε μέχρι τώρα με 3 βάρδιες, με τις χτεσινές απολύσεις ξηλώθηκε στην ουσία η 2η βάρδια και ανακοινώθηκε ότι η μονάδα θα λειτουργήσει με μόνο μία βάρδια. Μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων θεωρούν ότι αυτό προϋποθέτει και άλλες απολύσεις στο άμεσο μέλλον που θα δημιουργήσουν αδιέξοδα και θα βάλουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της ίδιας της επιχείρησης.

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων συνεδρίασε έκτακτα αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων απολύσεων και αποφάσισε να κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 μ. μέχρι τις 4.00 μ.μ., την Τρίτη 3 του Ιούνη και να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μελών στη διάρκεια της στάσης εργασίας, στην οποία θα γίνει πρόταση από τη διοίκηση για παραπέρα κινητοποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για το Μάη και εκτός από το σταμάτημα των απολύσεων και την πλήρη λειτουργία της επιχείρησης, διεκδικούν και τα δεδουλευμένα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ