Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΗ
Συνέδριο «παρωδία»

Ακόμα ένα απολογιστικό συνέδριο «παρωδία» πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Ενα συνέδριο που στάθηκε έξω και πέρα από τις ανάγκες και τα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων. όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΣΚ - Συνεργαζόμενοι» των συνταξιούχων.

Βέβαια, όπως τονίζεται, δεν είναι η πρώτη φορά που το συνέδριο μετατρέπεται σε παρωδία. Μάλιστα, καταγγέλλει η παράταξη, «με την απαράδεκτη τακτική του προεδρείου της Ομοσπονδία και του εντεταλμένου προεδρείου του συνεδρίου, αφενός μεν αυταρχικά και με τρόπους που θυμίζουν άλλες... εποχές, στέρησαν το λόγο από τους συνέδρους που προέρχονται από το ΠΑΜΕ! Επιπλέον, διέλυσαν το συνέδριο δυο ώρες πριν την κανονική του λήξη για να μην παρθούν αποφάσεις για αγωνιστική διεκδίκηση και επίλυση των προβλημάτων. Για να μη συζητηθεί η πρόταση για έκτακτο καταστατικό συνέδριο της ΠΟΣ, με στόχο η εφαρμογή του Ν. 1264/82 (απλή αναλογική) και την εγγραφή στην Ομοσπονδία συλλόγων τους οποίους αποκλείουν επειδή λειτουργούν με τον Ν. 1264».

Η ΕΣΚ καλεί όλους τους συνταξιούχους της ΔΕΗ να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συσπειρωθούν γύρω από τις δυνάμεις εκείνες που παλεύουν για να αποκρούσουν τις επιθέσεις που γίνονται σε βάρος τους. «Μαζί - καταλήγει - με το ΠΑΜΕ σας καλούμε να οργανώσουμε από κοινού την πάλη μας μέσα και έξω από τους συλλόγους, να διαμορφώσουμε συσχετισμούς αγωνιστικής δράσης και διεκδίκησης, να συντονίσουμε τους αγώνες μας με τους αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων όλης της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ