Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

«Παίρνουμε για ανταμοιβή δίκες και τιμωρία» γράφουν στα πανό τους οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαϊτειο
«Παίρνουμε για ανταμοιβή δίκες και τιμωρία» γράφουν στα πανό τους οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαϊτειο
Απροετοίμαστη έδειξε η υφυπουργός Υγείας Ελπίδα Τσουρή να απαντήσει στα αιτήματα γιατρών, ψυχολόγων, νοσηλευτών και εργαζόμενων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και είπε σε αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των γιατρών ότι θα απαντήσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Οι εργαζόμενοι όμως αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς τα εκρηκτικά προβλήματα είναι ήδη γνωστά εδώ και καιρό. Ετσι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας μέχρι την ερχόμενη Τρίτη και την Τετάρτη θα κλείσουν την εφημερία όπως έκαναν και χτες.

Στη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ έκαναν συγκέντρωση έξω απ' την πύλη του νοσοκομείου και κατάγγειλαν την παρουσία των δυνάμεων καταστολής. Διαμαρτύρονται για τις άγριες περικοπές των εφημεριών που καθιστούν επικίνδυνη την αντιμετώπιση των ασθενών. Και δεν έφταναν οι περικοπές, οι γιατροί κατηγορήθηκαν για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος επειδή εφάρμοσαν τα σωστά προγράμματα και όχι τα πετσοκομμένα. Επίσης, διαδήλωσαν και για τις περικοπές στην πληρωμή των υπερωριών των νοσηλευτών και των άλλων ειδικοτήτων.

Σε κινητοποίηση ήταν χτες και οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο», διαμαρτυρόμενοι για τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού αλλά και για καταδίκη εργαζομένων σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για δήθεν αμέλεια στη διάρκεια θανάτου ενός ασθενή.

Οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο» θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη (10-11 πμ) και συγκέντρωση έξω απ' το ψυχιατρείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ