Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πραξικόπημα για να επιβάλουν τη συναίνεση

Απέκλεισε πραξικοπηματικά τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» από το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) η συμμαχία των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΑΝΕΚΕ (ΣΥΝ), καθαιρώντας τον γενικό γραμματέα, Δημήτρη Πατσιά, σε έκτακτη συνεδρίαση χτες.

Τη θέση του γγ την έδωσαν τελικά στον Γ. Μάντζο, γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ, παρά το γεγονός ότι η ΔΑΣ είναι η δεύτερη δύναμη στο Σύλλογο. Η εξέλιξη αυτή, τονίζει χτεσινή ανακοίνωση της ΔΑΣ, «δε μας εκπλήσσει. Η συναινετική και συμβιβαστική τους τακτική, η κοινή τους προσπάθεια να στηρίξουν την αντεργατική πολιτική του δημάρχου Θεσσαλονίκης και της κυβέρνησης, προσκρούουν στη συνεπή, αταλάντευτη στάση στο πλευρό των εργαζομένων της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας".

Η ενότητα των εργαζομένων, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΑΣ, η μαζική συμμετοχή στους αγώνες, η διαμόρφωση και ενίσχυση του ταξικού πόλου του συνδικαλιστικού κινήματος και στο Δήμο Θεσσαλονίκης, τους ήταν εμπόδιο, που έπρεπε να απαλλαγούν απ' αυτό. Πιστεύουν πως μ' αυτή την πρακτική, αποκλείοντας τη ΔΑΣ από το προεδρείο, θα ξεμπερδέψουν με τους εργαζόμενους και θα μπορούν ευκολότερα να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους».

Η ΔΑΣ καταγγέλλει σ' όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην εργατική τάξη της πόλης την πραξικοπηματική, αντιδημοκρατική, αντεργατική ενέργεια των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΑΝΕΚΕ.

«Μετά τη σημερινή εξέλιξη, τονίζει η ανακοίνωση της ΔΑΣ, η ανάγκη για αλλαγή των συσχετισμών στον ΣΕΔΘ, το αδυνάτισμα ακόμα περισσότερο της συμμαχίας που ολοκληρώθηκε πλέον μεταξύ των τριών παρατάξεων, η ενίσχυση του ταξικού πόλου (ΔΑΣ-ΠΑΜΕ), αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Καλούμε τους εργαζόμενους να σφυρηλατήσουν ακόμη περισσότερο την ενότητά τους ενάντια στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και στους φορείς που υλοποιούν αυτήν την πολιτική στο Δήμο Θεσσαλονίκης, να γυρίσουν τις πλάτες τους στους συμβιβασμένους συνεταίρους. Με τον αγώνα τους να βάλουν φρένο στις προσπάθειες της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΔΘ, να χαλάσουν τη σούπα της συναίνεσης και της υποταγής σε δήμαρχο και κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ