Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Προβλήματα ενέργειας στα νησιά

Φανερές οι συνέπειες από την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Παρέμβαση σχετικά με τα προβλήματα της επάρκειας ενέργειας και την έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΗ, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, έκαναν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σ. Σκοπελίτης και Αντ. Σκυλλάκος, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης.

Στην Ερώτηση αναφέρεται: «Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στη ΔΕΗ αλλά και τοπικών φορέων, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, κυρίως τεχνικού, στις μονάδες της Επιχείρησης στις Κυκλάδες, στη Σάμο και Ικαρία, στη Λέσβο, στη Χίο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Παράλληλα, σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΗ, υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια ενέργειας σε αρκετά από τα προαναφερόμενα νησιά».

«Τα συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα - αναφέρουν οι βουλευτές - που φυσικά σχετίζονται άμεσα με την πορεία της ΔΕΗ προς την ιδιωτικοποίηση, έχουν σαν αποτελέσματα:

- Την εντατικοποίηση της δουλιάς των εργαζομένων.

- Επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

- Την αύξηση των ιδιωτικών εργολαβιών στα έργα της ΔΕΗ.

- Ειδικά στη διάρκεια του καλοκαιριού, που οι ανάγκες για ενέργεια είναι αυξημένες, επιπτώσεις στην οικονομία των νησιών».

Ο υπουργός Ερωτάται αν θα πάρει μέτρα, ώστε: «Να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των νησιών σε ενέργεια. Να προσληφθεί άμεσα το αναγκαίο προσωπικό στις μονάδες της ΔΕΗ στα νησιά. Να σταματήσει η πολιτική της ΔΕΗ για μείωση προσωπικού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ