Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καταδικάζουμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Τη Δευτέρα, 9 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως, κεντρική εργατική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κούβα, με οργανωτή την Ομοσπονδία Οικοδόμων

Motion Team

Να καταδικάσουν τα σχέδια και τις υπονομευτικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών σε βάρος του κουβανέζικου λαού, μετά και την τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για συνολική επανεξέταση των σχέσεών της με την Κούβα, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, που πρωταγωνιστεί στην υλοποίηση αυτών των σχεδίων, καλεί την εργατική Τάξη και τα συνδικάτα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Σ' αυτά τα πλαίσια το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον κουβανέζικο λαό. Να πάρουν μέρος στην εκδήλωση συμπαράστασης για την Κούβα, που οργανώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας τη Δευτέρα 9 Ιούνη στο Πεδίον του Αρεως (Αγαλμα Αθηνάς) στις 7.30 το απόγευμα.

«Η τελευταία απόφαση της ΕΕ για συνολική επανεξέταση των σχέσεών της με την Κούβα, υπογραμμίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με πρώτο γύρο τις διπλωματικές κυρώσεις εναντίον της, υπό την προεδρία της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί μέρος του κοινού σχεδίου υπονόμευσης και επίθεσης των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών ενάντια στο Νησί της Επανάστασης». Οι ενέργειες αυτές, τονίζει, γίνονται μετά από την αποκάλυψη από τις Αρχές της Κούβας του προβοκατόρικου υπονομευτικού σχεδίου των Αμερικανών ιμπεριαλιστών από τα μέσα και την καταδίκη των πρωταγωνιστών του.

«Να είναι σίγουροι ότι και τώρα θα αποτύχουν, όπως μέχρι σήμερα έγινε, κάτω από την πάλη των λαών και του κουβανέζικου λαού, που χρόνια τώρα αγωνίζεται για την υπεράσπιση της επανάστασής του. Σήμερα η πάλη αυτή γίνεται πιο επιτακτική και αποτελεί κριτήριο προοδευτικότητας», επισημαίνει το ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση, για να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους έχει απευθύνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Στη σχετική ανακοίνωσή της αναδεικνύει τη σημασία της συμμετοχής, τονίζοντας ότι η Κούβα αποτελεί το παράδειγμα όλων όσοι «οραματίζονται έναν άλλο κόσμο, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, του Σοσιαλισμού. Γι' αυτό και απέναντι στην επίθεση των ιμπεριαλιστών η Κούβα δεν πρέπει και δε θα μείνει μόνη, αλλά με τους αγώνες των εργαζομένων θα παραμείνει «το Νησί της Επανάστασης και το παράδειγμά της θα φουντώνει τις καρδιές των εργαζομένων όλου του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ