Κυριακή 15 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απεικονίσεις...

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα Ατομα με Αναπηρία (ΑμΕΑ) απεικονίζει το βαθμό του πολιτισμού που χαρακτηρίζει μια κοινωνία, καθρεφτίζει την ευαισθησία της και μετράει τον ανθρωπισμό της και τον τρόπο με το οποίο αξιολογεί το τι είναι σημαντικό για την αξιοπρέπεια κάθε ατόμου», είπε προχτές ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής, κηρύσσοντας την έναρξη του διήμερου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου «ΜΜΕ και Αναπηρία», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας.

Ιδού λοιπόν και ορισμένες... απεικονίσεις για τα ΑμΕΑ στη χώρα μας: Επισήμως - παρά τις εδώ και δεκαετίες υποσχέσεις και νόμους - ούτε καν έχουν καταγραφεί τα ΑμΕΑ. Η ανεργία φτάνει κοντά στο 90% (έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας - 3.6.2003 - έλεγε ότι το «84% των ΑμΕΑ είναι οικονομικά μη ενεργά»), ενώ 60-65% δεν τελειώνουν ούτε τη βασική εκπαίδευση.

Εκείνο που δεν είπε ο υπουργός, είναι ποιος διαμόρφωσε αυτό το περιβάλλον με τις εφιαλτικές «απεικονίσεις» για τα ΑμΕΑ. Αν βέβαια το έλεγε, θα έπρεπε να καταγγείλει την πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί, όπερ αδύνατο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ