Κυριακή 15 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ 19 - 22 ΙΟΥΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ
Ολοι στις διαδηλώσεις

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού της εργατιάς, αγροτιάς, των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, της νεολαίας. Στις εκδηλώσεις της Λαϊκής Αντισυνόδου που οργανώνει σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ. Από εκεί θα ακουστεί δυνατά η φωνή του λαού που αντιστέκεται στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, στη δημιουργία του ευρωστρατού, στην πολιτική υπεράσπισης των πολυεθνικών συμφερόντων, που προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα. Κάτω από τα πανό και τις σημαίες της «Δράσης», ο λαός θα διαδηλώσει την αλληλεγγύη του στο λαό της σοσιαλιστικής Κούβας, που αντιστέκεται στους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΕΕ.

Η γιορτή αντίστασης του ανυπότακτου λαού θα 'ναι γεμάτη με διαδηλώσεις, με συναυλίες και θεατρικά δρώμενα στην πλατεία Αριστοτέλους, στο Λιμάνι και το Λευκό Πύργο, με το αντιιμπεριαλιστικό - νεανικό κάμπινγκ στο Σέιχ Σου, με εκδηλώσεις και λαϊκά γλέντια στο Θέατρο Δάσους.

Μέσα από τις τρεις διεθνείς συναντήσεις της νεολαίας (ΠΟΔΝ), της εργατιάς (ΠΣΟ), των κομμάτων και των κινημάτων θα αποφασίσουν τον παραπέρα συντονισμό της δράσης τους.

Την Πέμπτη στις 8 μ.μ. διοργανώνεται η εκδήλωση της ΚΝΕ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) στους «Κήπους του Πασά», με θέμα των Ευρωστρατό.

Η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνάντηση διοργανώνεται την Παρασκευή στις 7 μ.μ. από το ΠΑΜΕ και την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) με θέμα τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Διεθνής Συνάντηση Κομμάτων και Κινημάτων διοργανώνεται το Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. με θέμα: «Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για μια Ευρώπη δίχως πολέμους, φτώχεια και καταπίεση», στο Μουσείο Μουσικών Οργάνων, Κατούνη 12-14, κοντά στο Λιμάνι.

Από τις πιο σημαντικές στιγμές δράσης της Λαϊκής Αντισυνόδου είναι:

Η διαδήλωση στο Νέο Μαρμαρά που έχει προγραμματιστεί για τις 2 μ.μ την Παρασκευή 20 Ιούνη.

Η μεγάλη διαδήλωση - πορεία ενάντια σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 21 Ιούνη και θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από την παραλιακή λεωφόρο, με ενδιάμεσο σταθμό το αμερικάνικο προξενείο.

Η συναυλία αλληλεγγύης στους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό, που θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. την Κυριακή 22 Ιούνη στην πλατεία Αριστοτέλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ