Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΥΒΑ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.- Ακυρο το δημοψήφισμα για την επέκταση της ισχύος του άρθρου 18 του ιταλικού Εργατικού Κώδικα, που προστατεύει τους Ιταλούς εργαζόμενους από άδικη απόλυση και ισχύει μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις. Η συμμετοχή έφτασε το 23%, ενώ το απαιτούμενο όριο ήταν 50%+1.

ΚΙΝΣΑΣΑ.- Γάλλοι στρατιώτες σκότωσαν τη Δευτέρα στη βορειοανατολική πόλη Μπουνία της ΛΔ Κονγκό δύο μεθυσμένους νεαρούς Κογκολέζους, επειδή τους θεώρησαν «επικίνδυνους».

ΣΚΟΠΙΑ.- Ενας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε χτες, όταν το στρατιωτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν πάτησε νάρκη στην περιοχή «Μάγια Παντίνες», κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.- Τη ριζική αναθεώρηση του συστήματος στειρώσεων απαίτησε χτες ο Δημόσιος Κατήγορος της αυστραλιανής πολιτείας Βικτόρια, μετά από σωρεία κρουσμάτων παράνομων στειρώσεων νεαρών γυναικών με ειδικές ανάγκες από γιατρούς.

ΑΜΜΑΝ.- Οι πρώτες βουλευτικές εκλογές μετά την ανάληψη του θρόνου από τον βασιλιά Αμπντάλα, το 1999, διεξήχθησαν, χθες, στην Ιορδανία. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχε και το Ισλαμικό Μέτωπο Σωτηρίας, ενώ η πολιτική ζωή στιγματίζεται από την έντονη λαϊκή οργή για τα τεκταινόμενα σε Παλαιστίνη και Ιράκ.

ΜΟΣΧΑ.- Τέσσερις εργαζόμενοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε στοά ανθρακωρυχείου στην πόλη Προκόπιεφσκ, στη Σιβηρία. Η στοά κατέρρευσε τη Δευτέρα, σκοτώνοντας 11 εργαζόμενους.

ΠΡΑΓΑ.- Το 77,3% των Τσέχων ψήφισε τελικά υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το «όχι» συγκέντρωσε το 22,67% των ψήφων, ενώ η συμμετοχή ήταν μόλις 55,21%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ