Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αφθονο χρήμα για την πλουτοκρατία

Η συζήτηση του απολογισμού και ισολογισμού του οικονομικού έτους 2001 ξεκίνησε χτες στη Βουλή με την κατάθεση της σχετικής έκθεσης από το υπουργείο Οικονομίας, που παρά τις «αλχημείες» δεν μπόρεσε να αποκρύψει τις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές.

Τον ταξικό χαρακτήρα του προϋπολογισμού του 2001 επιβεβαιώνουν τα δεδομένα του ισολογισμού και του απολογισμού σημείωσε, παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής. Εκανε λόγο για «άφθονα κονδύλια υπέρ της πλουτοκρατίας και του μεγάλου κεφαλαίου».

Αναφορικά με τα έξοδα του προϋπολογισμού, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι επιχειρείται να εμφανιστεί τεχνητά μικρότερο το δημόσιο χρέος, αφού συνυπολογίζονται μελλοντικές εισπράξεις του Δημοσίου και προμέτοχα τα οποία στην πραγματικότητα αποτελούν δανεισμό. Οσον αφορά στα έσοδα του Δημοσίου σημείωσε ότι η μείωση που παρατηρείται δεν οφείλεται στην ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων από τη φορολογία, αλλά στις μειώσεις των φόρων των νομικών προσώπων και της φορολογίας μεταβίβασης και συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Νωρίτερα από τη συζήτηση αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία, διαμαρτυρόμενη επειδή η κατάθεση του απολογισμού και ισολογισμού του κράτους δε συνοδεύτηκε από την πλήρη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ