Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΣΕΓΕΣ
Το θλιβερό χαβά τους...

Η χλιδή του κεντρικού ξενοδοχείου που ξεκίνησαν χτες οι εργασίες... της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της ΠΑΣΕΓΕΣ, δεν μπόρεσε να κρύψει την κατάντια που επέφεραν στο συνεταιριστικό κίνημα οι πράσινοι και γαλάζιοι διοικούντες τη Συνομοσπονδία. Κι ενώ συμβαίνουν συνταρακτικές εξελίξεις σε βάρος των αγροτών, κάποιοι έδειξαν πως βολεύονται πίσω από τις καρέκλες τους και τα συνακόλουθα ευεργετήματα, ως αποτέλεσμα των υπηρεσιών τους στην ανακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που στηρίζουν εξίσου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Τις μεγάλες ευθύνες που φέρει η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ στην απαξίωση του συνεταιριστικού κινήματος τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αγροτών του νομού Λέσβου Στ. Σκοπελίτης, μιλώντας στη χτεσινή πρώτη μέρα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Οργάνωσης. Ο Στ. Σκοπελίτης επισήμανε ιδιαίτερα την απουσία των αγροτών από τη Γενική Συνέλευση, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως ένα ακόμη δείγμα για την «κατάντια που έχει περιπέσει το συνεταιριστικό κίνημα της χώρας».

«Οι αντιπρόσωποι από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, δε βρίσκονται σήμερα εδώ, επειδή προφανώς δεν είναι οικονομικά "εντάξει" στις υποχρεώσεις τους προς τη Συνομοσπονδία και το ερώτημα είναι πόσες άλλες ενώσεις μένουν έξω από τις μαζικές διαδικασίες», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ και συνέχισε: «Την πρώτη και κύρια ευθύνη όμως φέρει η κυβέρνηση και η πολιτική που ακολουθεί», ενώ αναφερόμενος στους εκπροσώπους της κυβέρνησης που παρευρέθηκαν και μίλησαν, είπε: «Κάνετε λόγο για σχέδια, προγράμματα και προτάσεις που έχετε και που θα υλοποιήσετε δήθεν για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Πάντα είχατε τέτοια προγράμματα και σχέδια, το μόνο όμως που καταφέρνετε είναι να ξεκληρίζετε τους μικρομεσαίους αγρότες από τα χωράφια τους. Και με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που σύντομα θα ψηφιστεί, θα περιοριστεί το ποσοστό των αγροτών σε μονοψήφιο αριθμό επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας».

Στη χτεσινή γενική συνέλευση, παρευρέθηκαν και μίλησαν για το θεαθήναι, ο υφυπουργός Γεωργίας Β. Αργύρης, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ Τ. Αντωνίου, ο βουλευτής της ΝΔ Ευαγ. Μπασιάκος, το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν. Τόλιος κ.ά. Εισηγητής, χειροκροτητής, της πολιτικής διάλυσης του συνεταιριστικού κινήματος και της δημιουργίας ανωνύμων εταιριών που θα λέγονται συνεταιριστικές, καθώς και υποστηρικτής των αντιαγροτικών σχεδιασμών μέσω ΚΑΠ και ΠΟΕ, ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζ. Καραμίχας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλει συνεταιρισμούς μεγαλοαγροτών... (2011-12-22 00:00:00.0)
Απαιτεί υποταγμένο αγροτικό κίνημα (2010-01-24 00:00:00.0)
Αναθέτουν στην ΠΑΣΕΓΕΣ την πιστοποίηση προϊόντων (2006-10-26 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την πολιτική της Διοίκησης (2005-12-02 00:00:00.0)
Πλαστογραφούν τα εκλογικά αποτελέσματα! (1997-05-18 00:00:00.0)
Ασχετοι με τα αγροτικά προβλήματα! (1996-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ