Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΣΕΓΕΣ
Καταγγέλλει την πολιτική της Διοίκησης

Τις αντισυνεταιριστικές επιλογές της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ, οι οποίες δε συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του συνεταιριστικού κινήματος, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στη Συνομοσπονδία. Οπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 4 Νοέμβρη ψηφίστηκε ομόφωνα από τους παρόντες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ μια μελέτη αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καμία συζήτηση και διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, με την εν λόγω μελέτη:

  • Προτείνεται ως σανίδα σωτηρίας, η μείωση του προσωπικού της κατά 30%, χωρίς κανένα σχεδιασμό για τον τρόπο αντιμετώπισης της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται, χωρίς καμία αναφορά για τη λειτουργική σύνδεση και επικοινωνία των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) με την ΠΑΣΕΓΕΣ για την περαιτέρω ανάπτυξη του συνεταιριστικού κινήματος και την επιθυμούμενη αποτελεσματικότητα προς όφελος των συνεταιρισμένων αγροτών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μείωση προσωπικού - κατά 45% - από τα εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη, που συνθέτουν τις υπηρεσίες αιχμής της ΠΑΣΕΓΕΣ και που αποτελούν το συνδετικό κρίκο μεταξύ ΕΑΣ και ΠΑΣΕΓΕΣ!
  • «Καταργούνται ολόκληροι τομείς της αγροτικής οικονομίας, καθώς διαλύεται το τμήμα δασικής οικονομίας, αδιαφορώντας για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της χώρας, δεν κατοχυρώνεται καμία θέση Γεωτεχνικού επιστήμονα, είναι ελλιπέστατη η πρόβλεψη για αντιμετώπιση γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων, γεωργικών συμβουλών και πιστοποίησης ποιότητας (οι δραστηριότητες αυτές μεταφέρονται σε υπό ίδρυση ανώνυμη εταιρία) συρρικνώνεται το αναπτυξιακό και φορολογικό αντικείμενο, ενώ αντίθετα προβλέπεται η απασχόληση 5 δημοσιογράφων στο γραφείο Τύπου». Ομως, όπως τονίζεται, το οργανόγραμμα του υπηρεσιακού μηχανισμού της ΠΑΣΕΓΕΣ «τρέχει» να αποκαταστήσει τους δύο συμβούλους που έχει ο Πρόεδρος Τζ. Καραμίχας, για το 4ο ΚΠΣ από τους οποίους ο ένας είναι συνταξιούχος του ΟΤΕ και η άλλη αρχαιολόγος.
  • Η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ πρωτοστατεί στην ίδρυση κάθε μορφής εταιριών, συμμετέχοντας στο κεφάλαιό τους, εκχωρώντας δραστηριότητες σε αυτές, αποψιλώνοντας τις υπηρεσίες της με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το προσωπικό της ως υπεράριθμο. Στις εταιρίες αυτές οι προσλήψεις και η μισθοδοσία είναι "κατά το δοκούν"».

Καταλήγοντας, το Σωματείο Εργαζομένων, υπογραμμίζει ότι «οι επιλογές αυτές κινούνται όχι μόνο σε αντιαναπτυξιακή αλλά και σε αντισυνεταιριστική κατεύθυνση, δεν προωθούν τα προβλήματα του αγροτικού χώρου και δε συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του συνεταιριστικού κινήματος και πολύ σύντομα θα φανούν οι αρνητικές επιπτώσεις με οδυνηρές συνέπειες για όλους μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπόθεση των αγροτών (2006-03-04 00:00:00.0)
Στα χέρια των αγροτών το μέλλον των συνεταιρισμών (2000-10-01 00:00:00.0)
Ιδού τα «πειστήρια του εγκλήματος» (2000-02-06 00:00:00.0)
Προς το παρόν χάθηκαν 4.000 θέσεις εργασίας (2000-01-13 00:00:00.0)
Πλαστογραφούν τα εκλογικά αποτελέσματα! (1997-05-18 00:00:00.0)
Σε οριακό σημείο οι αγροτικοί συνεταιρισμοί (1997-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ