Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Γάλλοι αξιωματικοί της αποστολής του ευρωστρατού ζήτησαν χτες απ' το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τη χορήγηση νέων εξουσιών σχετικά με την απρόσκοπτη χρήση πυρός κατά των ένοπλων μελών των αντιμαχόμενων φυλών Λέντου και Χέμα της βορειοανατολικής επαρχίας Ιτούρι της ΛΔ Κονγκό.

ΡΩΜΗ.-- Η ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι που προβλέπει την ασυλία των πέντε ανώτατων αξιωματούχων του κράτους στη διάρκεια της θητείας τους.

ΑΜΜΑΝ.-- Τη συντριπτική πλειοψηφία των 110 εδρών του ιορδανικού Κοινοβουλίου καταλαμβάνουν, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, οι ανεξάρτητοι βουλευτές που υποστηρίζουν τον βασιλιά Αμπντάλα. Με βάση τα αποτελέσματα, σε περισσότερες από τις μισές των 45 περιφερειών, το κόμμα των Ισλαμιστών υπέστη σοβαρή ήττα, ενώ η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 52,5%.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ο Νιγηριανός πρόεδρος Ολουσενγκούν Ομπασάντζο διέταξε χτες τη διενέργεια δικαστικής έρευνας έναντι της αμερικανικής εταιρίας «Χαλιμπάρτον» μετά από την αποκάλυψη στοιχείων που φέρουν την εταιρία να δωροδόκησε με 2,4 εκατομμύρια δολάρια υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών με αντάλλαγμα μεγάλες φοροαπαλλαγές...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Υπέρ της κλωνοποίησης ανθρωπίνων εμβρυακών βλαστοκυττάρων για θεραπευτικούς (και όχι αναπαραγωγικούς...) σκοπούς τάχθηκε χτες ο μεγαλύτερος ιατρικός σύλλογος των ΗΠΑ. Είναι η πρώτη φορά που η Αμερικανική Ιατρική Ενωση παίρνει σαφής θέση σ' αυτό το διαφιλονικούμενο ζήτημα, ενώ ως γνωστόν η ομοσπονδιακή νομοθεσία στις ΗΠΑ απαγορεύει τη χρηματοδότηση έρευνας κλωνοποίησης βλαστοκυττάρων από κρατικούς επιστημονικούς οργανισμούς.

ΜΟΣΧΑ.-- Διασώθηκαν τελικά οι τέσσερις ανθρακωρύχοι που ήταν παγιδευμένοι για περισσότερες από 40 ώρες στη στοά ορυχείου στην πόλη Προκόπιεφσκ, στη Σιβηρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ