Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Ταρκόφσκι στο «Αλφαβίλ»

Αυτή τη βδομάδα 20 με 26 του Ιούνη ο κινηματογράφος «Αλφαβίλ» παρουσιάζει τρεις χαρακτηριστικές ταινίες του Αντρέι Ταρκόφσκι.

* Σάββατο 21/6, Κυριακή 22/6: «Καθρέφτης» (1974). Μέσα από μια σειρά αυτοβιογραφικών επεισοδίων εμπλουτισμένων με αρκετό ντοκιμενταρίστικο υλικό, ο Ταρκόφσκι εξερευνά το παρελθόν του, τις σχέσεις του με αγαπημένα πρόσωπα, τον αγώνα της επιβίωσης μέσα στις δυσμενείς κοινωνικές συνθήκες, τον άνθρωπο που συνθλίβεται κάτω από το βάρος του πολέμου, της δυστυχίας και άλλων καταστροφών.

* «ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ» (1983). Δευτέρα 23/6, Τρίτη 24/6. Ο Αντρέι Γκορτσάκοφ είναι ένας αυτοεξόριστος καθηγητής Αρχιτεκτονικής που ακολουθεί τα ίχνη ενός γνωστού Ρώσου μουσικού του 18ου αιώνα στην Ιταλία. Εκεί γνωρίζει τη Γιούτσινα και τον Ντομένικο και συνδέεται άμεσα και άρρηκτα και με τους δύο.

* «ΣΤΑΛΚΕΡ» (1979). Τετάρτη 25/6, Πέμπτη 26/6. Σε ένα στεγνό φουτουριστικό κόσμο, σκληρό και βιομηχανικό, υπάρχει μια απαγορευμένη ζώνη στην καρδιά της οποίας βρίσκεται ένα θαυματουργό δωμάτιο, μέσα στο οποίο λέγεται πως ο καθένας βρίσκει αυτό που ψάχνει.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτό το μαγικό χώρο, υπάρχουν όμως οι παράνομοι «στάλκερ» που οδηγούν τους ονειροπόλους ταξιδιώτες στο μαγικό δωμάτιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ