Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Οι ηθοποιοί

Το ότι πρόκειται να υποδυθεί τον Ριχάρδο τον Γ΄ είναι αυτό που σπρώχνει τον Ο' Μάλεϊ, απογοητευμένο θεατρικό ηθοποιό, χωρίς λεφτά και ελπίδα και πεπεισμένο ότι δε θα βρει ποτέ την αναγνώριση που του αξίζει, να σκαρφιστεί την «παράσταση» της ζωής του. Στην τοπική παμπ, όπου συχνάζει θα γνωρίσει τον γκάνγκστερ Μπαρέλερ που χρωστάει ένα τεράστιο ποσό σε έναν μαφιόζο στο Λονδίνο. Ο Μάλεϊ θα σκαρφιστεί ένα, εκ πρώτης όψεως, τέλειο σχέδιο για να εισπράξει εκείνος τα χρήματα και θα πείσει τον συνάδελφό του Τομ να συνεργαστεί σ' αυτή την επιχείρηση που προϋποθέτει πολλούς χαρακτήρες και μεταμφιέσεις.

Το αταίριαστο δίδυμο θα ανακαλύψει ότι έχει περισσότερο ταλέντο στην απάτη, απ' όσο στην ηθοποιία. Η ιδέα για το στόρι της ταινίας οφείλεται στον γνωστό Νίλι Τζόρνταν, ο οποίος έχει να επιδείξει μια σειρά από πασίγνωστες ταινίες «Το παιχνίδι των λυγμών», «Μόνα Λίζα», «Η παρέα των λύκων».

Η σκηνοθεσία, όμως, είναι του Κόνορ Μακφέρσον και αυτό είναι το πρόβλημα. Αφήνει ανεκμετάλλευτο ένα καταπληκτικό σενάριο, ακολουθεί αργούς ρυθμούς, δε «βγάζει» πουθενά το γέλιο, ενώ θα μπορούσε κάθε πλάνο να είναι και διαφορετικό, αλλά το χειρότερο είναι ότι αφήνει ανεκμετάλλευτους δύο καταπληκτικούς ηθοποιούς, που προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό...

Αν το σενάριο έπεφτε σε άλλα χέρια, σίγουρα η ταινία «Οι ηθοποιοί» θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον και θα μπορούσε να μας χαρίσει δυο ευχάριστες ώρες.

«The Actors». Κωμική περιπέτεια ιρλανδικής παραγωγής. Σκηνοθεσία Κόνορ Μακφέρσον. Με τους: Μάικλ Κέιν, Ντίλαν Μοράν, Μιράντα Ρίτσαρντσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ