Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΙΝΓΚΜΑΡ ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ
Αγριες φράουλες

Ενας ηλικιωμένος ακαδημαϊκός καθηγητής ταξιδεύει με το αυτοκίνητο από τη Στοκχόλμη στη Λουντ, για να παραλάβει ένα τιμητικό βραβείο για την πανεπιστημιακή του καριέρα συνοδευόμενος από τη νύφη του. Στη διαδρομή θα συναντήσει διάφορα πρόσωπα που βασανίζονται από ηθικά διλήμματα, ενώ και ο ίδιος στοιχειώνεται από όνειρα και αναμνήσεις απογοητεύσεων του παρελθόντος, χαμένων ευκαιριών και των προβληματικών του σχέσεων με την οικογένειά του και το ταξίδι μετατρέπεται σε ένα πνευματικό ταξίδι συμφιλίωσης με το παρελθόν και τους οικείους του.

Μια από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών, μια μοναδική εσωτερική αναζήτηση ενός άνδρα στη δύση της ζωής του, μια προσπάθεια να βρει νόημα στη ζωή του και να ισορροπήσει με το παρελθόν λίγο πριν πεθάνει.

Πολλοί προσπάθησαν να φτάσουν το ταλέντο του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, αλλά κανείς δεν τα κατάφερε. Θεωρείται ένας απ' τους κορυφαίους της Εβδομης Τέχνης. Αμίμητη αισθητική, καθαρή ματιά και σκηνοθεσία που θα μπορούσε να είναι ένα καλό μάθημα για τους νεότερους.

Τα ταξίδια στο παρελθόν είναι ένας καλός οδηγός για το μέλλον.

«Wild Stawberries». Κοινωνική περιπέτεια σουηδικής παραγωγής 1957. Σκην. Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Με τους: Βίκτορ Σιόστρομ - Μπιμπί Αντερσον - Ινγκριντ Τουλίν - Γκιουνάρ Μπιόρνστραντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ