Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποδαρικό κερδοσκοπίας

Προχτές, περίπου την ίδια ώρα, που ο νέος υφυπουργός Εμπορίου, Κ. Κουλούρης, αναλάμβανε τα καθήκοντά του και... έσειε τη γροθιά του, δηλώνοντας με τόνο και ανάλογο ύφος, πως «όποιοι στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό, όσοι προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του πολίτη, θα βρουν απέναντί τους πρόσωπα, που ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν», ανακοινώνονταν οι «προτεινόμενες τιμές» πώλησης των μπουκαλιών νερού του μισού λίτρου. Πόσο είναι αυτή; Μόνο... 0.45 λεπτά ή 153 δραχμές.

Αν δε μας απατά η μνήμη μας, όμως, πέρσι, τα ίδια μπουκάλια είχαν 80 έως 100 δραχμές. Επίσης, αν δεν κάνουμε λάθος, ούτε τα μεροκάματα και οι μισθοί, ούτε τα πλαστικά, ούτε πολύ περισσότερο η... τιμή του νερού, που βάζουν οι επιχειρηματίες μέσα στα μπουκάλια, αυξήθηκαν από τότε και, μάλιστα, τόσο πολύ, που να δικαιολογείται η πώλησή τους φέτος σε διπλάσια περίπου τιμή.

Εάν σε οτιδήποτε από τα παραπάνω λαθεύουμε. Εάν, όλ' αυτά, δεν ονομάζονται άγρια κερδοσκοπία σε βάρος των εργαζομένων, με την ανοχή και τις ευλογίες της κυβέρνησης, τότε θα κάνουμε την αυτοκριτική μας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ