Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αρχισαν τα ... όργανα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ τον εκλογικό νόμο τελευταία και μπόλικη η σχετική αρθρογραφία στις εφημερίδες. Θα το έχετε παρατηρήσει, βέβαια, και καθένας καταλαβαίνει το γιατί. «Αναλογικότερο» και «δικαιότερο» είναι τα επίθετα που αποδίδουν οι φίλα προσκείμενοι αρθρογράφοι στις προθέσεις του πρωθυπουργού.

Δε θέλουμε να κακολογήσουμε τις σχετικές πρωθυπουργικές προθέσεις, αλλά δεν πιστεύουμε ότι τα επίθετα αυτά τις χαρακτηρίζουν. Μάλλον, προς το αντίθετο κοιτάζουν...

Πέρα απ' αυτό, όμως, τι σημαίνει το «αναλογικότερο», που συνεχώς κοπανάνε; Πάντως, όχι ...αναλογικό. Πρέπει, μάλλον, να μας εξηγήσουν οι εν λόγω κύριοι με ποιον τρόπο ακριβώς μετράνε την παραχάραξη της θέλησης του Ελληνα ψηφοφόρου και μάλιστα εκ των προτέρων.

Οσο για τα περίφημα «μέτρα διαφάνειας» που μας υπόσχεται ο Κώστας Σημίτης, άπαντες γνωρίζουν ότι αφορούν μόνο τις ...εντυπώσεις και όχι την ουσία του πράγματος. Η διαφθορά είναι σύμφυτη με τη διαπλοκή και η διαπλοκή σύμφυτη με τις πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων. Δηλαδή, με το καπιταλιστικό σύστημα. Πρόκειται για την απλούστερη και πιο λογική αλληλουχία.

ΠΕΡΙΠΟΥ 10% η επίσημη ανεργία, στο 3,8% ο καταμετρημένος επίσημος πληθωρισμός. Ακόμα και οι ίδιοι δεν μπορούν, δηλαδή, να στηρίξουν με αριθμούς την πολιτική τους. Κι όταν αδυνατεί να κάνει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση του «καθηγητή Σημίτη», φανταστείτε τι γίνεται στο πεδίο της πραγματικότητας.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ... στάθηκε άτυχη η «κεντροαριστερά». Η παρθενική παρουσία του Νίκου Μπίστη στη Βουλή συνέπεσε με την τοποθέτησή του στο πλάι του Κώστα Σκανδαλίδη, για το σχετικό με τη μερική απασχόληση στο Δημόσιο νομοσχέδιο. Ενα από τα πλέον αντιδραστικότερα νομοσχέδια, δηλαδή...

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ξεχνώντας να μας πει, όμως, ότι ουδεμία σχέση έχει με την ...εργασία και την ...ασφάλιση, μια και θα είναι ανύπαρκτα σ' αυτές τις «νέες» μορφές απασχόλησης.

Μας έδωσαν, λοιπόν, αμφότεροι μια ...καλή παράσταση κι ένα θαυμάσιο παράδειγμα του μέλλοντος, που μας ετοιμάζουν οι «κεντροαριστεροί» κάθε είδους και απόχρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ