Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τους νέους του μόχθου

Πετυχημένη φεστιβαλική εκδήλωση χτες από την ΟΒ «Τυποεκδοτικής» της ΚΝΕ στο Κρυονέρι

Στην προσπάθεια της ΚΝΕ να συναντηθεί μέσα από το 29ο Φεστιβάλ της με τους νέους του μόχθου στους χώρους όπου καθημερινά κυνηγούν το μεροκάματο, δόθηκε το χθεσινό ραντεβού της ΟΒ «Τυποεκδοτικής» με τους εργαζόμενους, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στο ισόγειο των γραφείων του «Ριζοσπάστη» στο Κρυονέρι, δίπλα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της «Τυποεκδοτικής».

Οι μηχανές σταμάτησαν, οι καρέκλες και τα ταμπλό πήραν τη θέση τους κι ο Βασίλης Κονδύλης, γραμματέας της ΟΒ, καλωσόρισε τους εργαζόμενους, ανοίγοντας την εκδήλωση με θέμα την ανεργία. Στο φόντο προβάλλονταν σε βίντεο σκηνές από τη μεγάλη παλλαϊκή διαδήλωση του προηγούμενου μήνα στη Θεσσαλονίκη. Στο χώρο είχε στηθεί μια μικρή έκθεση πολιτικού βιβλίου και διατίθονταν εισιτήρια για τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ το Σεπτέμβρη, στα Ιλίσια.

Ομιλητής ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, που αναφέρθηκε αναλυτικά στα ιδεολογήματα που πλασάρει η άρχουσα τάξη στους εργαζόμενους, για να τους μάθει να ζουν διαρκώς κάτω από το φόβο της ανεργίας και να αποδεχτούν, παράλληλα, τις εργασιακές σχέσεις - «λάστιχο», το μοίρασμα μιας θέσης σε δυο και τρεις κι όλα τα αντεργατικά μέτρα που προωθούνται κι εφαρμόζονται. Ο Γ. Πρωτούλης παρουσίασε τα μέτρα - αιτήματα του ΚΚΕ για τους ανέργους και κάλεσε τους εργαζόμενους να τα επιβάλουν με τον οργανωμένο, συλλογικό αγώνα τους, με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ.

«Ο αγώνας μας - τόνισε - πρέπει να "ζυμώνει" συνειδήσεις στην προοπτική της ανατροπής. Ενας και πλέον αιώνας καπιταλισμός και το πρόβλημα της ανεργίας όχι μόνο δεν το έλυσε, ούτε καν το περιόρισε. Αυτή η φρικαλεότητα που ζούμε δεν είναι το μέλλον μας. Ο σοσιαλισμός πρέπει να είναι η απαίτηση των εργαζομένων, το σύστημα που από τις αρχές του αιώνα έλυσε το πρόβλημα της ανεργίας». Κι ακριβώς επειδή την περίοδο που διανύουμε, οι προεκλογικές υποσχέσεις κι η ρουσφετολογία θα οργιάσουν, υπογράμμισε ότι «η στήριξη του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, η συμπόρευση με τους κομμουνιστές στο δρόμο του αγώνα πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά προσωπικής υπόθεσης» και η ψήφος της νεολαίας «να κάνει αίσθηση, να τρομοκρατήσει αυτούς, που καθημερινά μας τρομοκρατούν».

Την εκδήλωση έκλεισε ο νεαρός Παναγιώτης, παίζοντας στην κιθάρα του ροκ και εργατικά τραγούδια και το ραντεβού ανανεώθηκε για τις επόμενες εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ και για τους δρόμους του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ