Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ
Οχι στην εγκατάσταση πετρελαιοδεξαμενών

Δεν αντέχει άλλη ρύπανση η Λαυρεωτική
Δεν αντέχει άλλη ρύπανση η Λαυρεωτική
Αναστάτωση επικρατεί στο λαό της Λαυρεωτικής, εξαιτίας της μεθόδευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την εγκατάσταση μεγάλων πετρελαιοδεξαμενών στο λιμάνι του Λαυρίου, το οποίο κινδυνεύει έτσι να μετατραπεί και αυτό σε μία νέα Ελευσίνα και ένα νέο Πέραμα.

Η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Λαυρεωτικής, καταγγέλλει ότι ο «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ΑΕ» προετοιμάζεται πυρετωδώς για την εγκατάσταση των πετρελαιοδεξαμενών, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλες καταστροφές στο περιβάλλον, την οικονομία και την ποιότητα ζωής χιλιάδων κατοίκων. Επίσης καταγγέλλει ότι οι αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές αυτές μεθοδεύσεις είναι αντίθετες ακόμη και προς τρεις σαφείς αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επιπλέον, δηλώνει ότι από τις πραγματικές ανάγκες του λιμανιού δε δικαιολογείται η εγκατάσταση πετρελαιοδεξαμενών. Συμπεραίνεται, λοιπόν, ότι η εμμονή αυτή για την εγκατάσταση των πετρελαιοδεξαμενών υπηρετεί «αλλότριους» σκοπούς και κυρίως της εμπορίας και διακίνησης πετρελαιοειδών από τους επιχειρηματίες στην ευρύτερη θαλάσσια και χερσαία περιοχή.

Οπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η αντίδραση των κατοίκων είχε στις 2 Ιούλη ένα πρώτο ουσιαστικό αποτέλεσμα: Αναβλήθηκε η απόφαση του ΔΣ του «Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου ΑΕ» για τα πετρέλαια, εν αναμονή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής που θα γίνει σήμερα Τετάρτη. Πάντως, η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής δηλώνει ότι προτίθεται να προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις σε συνέντευξη Τύπου, ενώ θα διοργανώσει και λαϊκή συγκέντρωση, όπως είχε γίνει το Μάρτη του 1999 με μεγάλη επιτυχία, αφού είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει τότε το ΣτΕ και να ματαιώσει την εγκατάσταση των πετρελαιοειδών στη Λαυρεωτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ