Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απροσδιόριστο το κόστος της Ολυμπιάδας

Τα συνήθη ευχολόγια ότι το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων είναι «υπό έλεγχο» και ότι «όλα πάνε πολύ καλά», εξέφρασε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση διά στόματος υφυπουργού Τύπου Τηλ. Χυτήρη, μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Την ίδια στιγμή βέβαια που η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι δε θα παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα, πληροφορίες κάνουν λόγο για εκτόξευση του κόστους σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ μάλιστα ορισμένοι και μέσα από τους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος αναφέρονται σε Ολυμπιακό έλλειμμα που θα ξεπεράσει τα 3 τρισ. δρχ. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένα υπουργείο δεν είναι σε θέση να δώσει νέα στοιχεία για την εξέλιξη του κόστους των Ολυμπιακών έργων και παρεμβάσεων. Χτες άλλωστε ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος δε θέλησε να διευκρινίσει το ακριβές κόστος των δαπανών για τις Ολυμπιακές προσαρμογές, παραπέμποντας στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής μεθαύριο Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα φροντίζει να φορτώνει την ευθύνη για μια σειρά έργα στους λεγόμενους Ολυμπιακούς δήμους, προσπαθώντας έτσι να συγκρατήσει τις Ολυμπιακές δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό σε χαμηλά επίπεδα. Ανεξάρτητα πάντως από τα λογιστικά τρικ, έτσι κι αλλιώς οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έναν υπέρογκο Ολυμπιακό λογαριασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ