Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση για τα οικονομικά των δήμων

Συνάντηση με τους προέδρους του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ, Ν. Κωνσταντόπουλο και Δ. Τσοβόλα αντίστοιχα, είχαν χτες τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) προκειμένου να τους θέσουν τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη διάρκεια της συνάντησης εντοπίστηκαν ως αιτίες για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι δήμοι τρεις λόγοι: Η παρακράτηση των θεσμοθετημένων υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πόρων. Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων προς τους δήμους χωρίς τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων για την άσκησή τους και τέλος η «συκοφάντηση του θεσμού από διάφορους κύκλους που επιχειρείται αυτή την περίοδο λόγω των οικονομικών αδιεξόδων» - όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΤΕΔΚΝΑ.

Στο απυρόβλητο έμεινε η πραγματική αιτία, η εφαρμογή μιας πολιτικής που θέλει τους δήμους να λειτουργούν ως επιχειρήσεις που θα πουλούν αδρά την κάθε υπηρεσία που παρέχουν στους δημότες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε στο προεδρείο της ΤΕΔΚΝΑ ότι θα φέρει το θέμα για συζήτηση στη Βουλή, ενώ ο Δ. Τσοβόλας σημείωσε ότι θα θέσει τα οικονομικά προβλήματα των δήμων υπόψη του υπουργού Εσωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ