Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα διασφαλιστεί η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ;

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας

Για την αλλαγή του τρόπου διοίκησης και λειτουργίας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), που προωθεί η κυβέρνηση, όπως αυτή προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Υγείας και δημοσιεύματα του Τύπου, είναι η Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη, Ορέστη Κολοζώφ και Αντώνη Σκυλλάκου προς τον υπουργό Υγείας, Κ. Στεφανή.

Οπως επισημαίνουν οι τρεις βουλευτές, ο Κ. Στεφανής επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον Τύπο ότι υπάρχει υπό διαμόρφωση νομοθετική ρύθμιση για το ΚΕΘΕΑ. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση με την οποία ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) θα διορίζει δύο επιπλέον μέλη πέραν των εννέα -μέχρι τώρα - εκλεγμένων μελών απ' τη Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ θα συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Υγείας.

«Το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, το προσωπικό, οι θεραπευόμενοι και οι γονείς τους έχουν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους σε μια τέτοια προοπτική γιατί καταργείται η διοικητική αυτοτέλεια και μπορεί να αλλάξει την όλη φιλοσοφία των μέχρι τώρα προγραμμάτων που εφαρμόζει το Κέντρο», σημειώνουν οι βουλευτές και ερωτούν τον υπουργό Υγείας εάν αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες και αν θα ικανοποιήσει το αίτημα όλων των φορέων του ΚΕΘΕΑ προωθώντας το παλαιότερο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, στο οποίο είχαν καταλήξει από κοινού το ΚΕΘΕΑ και το υπουργείο Υγείας.

Συναυλία της «Παρέμβασης»

Μια βραδιά με παλιά και νέα ακούσματα διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας του Θεραπευτικού Προγράμματος «Παρέμβαση», την Παρασκευή 18 του Ιούλη, στο Θέατρο Λυκαβηττού, στις 9.15 μ.μ.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες Μαρία Φαραντούρη, Μίλτος Πασχαλίδης, Πέτρος Πανδής, Χρόνης Αηδονίδης, Δώρος Δημοσθένους, Χρήστος Τσιαμούλης με τους μουσικούς τους. Η τιμή εισιτηρίου είναι 20 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ