Σάββατο 19 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΝΙΤΣΑ
Χωρίς σφαγεία η περιοχή...

Εντονη είναι η δυσαρέσκεια των αγροτοκτηνοτρόφων στην Κόνιτσα ύστερα από την απόφαση του υπουργείου Γεωργίας να κλείσουν τα σφαγεία εξαιτίας μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και μη ύπαρξης των απαιτούμενων εγκαταστάσεων. Στις 22-23/7/2003 ειδική επιτροπή της ΕΕ και του υπουργείου Γεωργίας θα κάνει έλεγχο των σφαγείων.

Ετσι, οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα αναγκάζονται στο εξής να μεταφέρουν με οχήματα τα ζώα τους στα συνεταιριστικά σφαγεία ή σε ιδιωτικά που βρίσκονται στα Γιάννενα. Αυτό σημαίνει επιβάρυνση με επιπλέον έξοδα και για τη μεταφορά και για τη σφαγή.

Το εν λόγω σφαγείο εξυπηρετούσε την επαρχία της Κόνιτσας αλλά και αυτούς που από τις γύρω περιοχές πηγαίνουν εκεί τα κοπάδια τους τα καλοκαίρια. Ενα ζωικό κεφάλαιο που αριθμεί 16.771 αιγοπρόβατα, 1.250 βοοειδή και 10.000 αιγοπρόβατα που μεταφέρονται το καλοκαίρια.

Η προσωρινή διοίκηση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κόνιτσας σε επαφή με τη δημοτική αρχή ζήτησε να συνεχίσει να λειτουργεί το σφαγείο έως ότου φτιαχτεί σύγχρονο που να τηρεί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και εγκαταστάσεων. Η δημοτική αρχή Κόνιτσας δεσμεύτηκε πως, εάν δεν επιτραπεί η συνέχιση της λειτουργίας του παλιού σφαγείου, θα αγοράσει ψυγείο και φορτηγό για να μεταφέρουν οι κτηνοτρόφοι τα ζώα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ