Σάββατο 19 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εφοδος «Μαυρογιαλούρων»...

Ανακοίνωση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ για τις πρόσφατες επισκέψεις του υπουργού Παιδείας και του υφυπουργού Εργασίας στην περιοχή

ΛΑΜΙΑ.--

Την προεκλογική «έφοδο των Μαυρογιαλούρων» της κυβέρνησης στη Φθιώτιδα καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, στους εργαζόμενους και στο λαό η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη στη Λαμία του υπουργού Παιδείας, Π. Ευθυμίου, που εγκατέστησε τη διοικούσα επιτροπή του (ανύπαρκτου ακόμα) Πανεπιστημίου Ρούμελης, και του υφυπουργού Εργασίας, Ε. Τζιόλα, που παραβρέθηκε στην παράδοση στους δικαιούχους των (στοιχειωμένων) εργατικών κατοικιών του οικισμού Ανθήλης της Λαμίας. Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης προδιαγράφουν και το μέλλον του Πανεπιστημίου, ενός ιδρύματος που θα βρίσκεται πέρα κι έξω απ' τις λαϊκές ανάγκες για μόρφωση. Οπως σημειώνεται με ιδιαίτερη έμφαση, στη μελέτη λειτουργίας του, ήδη, φωτογραφίζονται συμφέροντα και επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Στην ίδια κατεύθυνση, της εμπορευματοποίησης της γνώσης και της πολιτικής που χαράσσεται από τα μονοπώλια της ΕΕ (Μάαστριχτ, «Λευκή Βίβλος της Εκπαίδευσης»), βρίσκονται και οι προεκλογικές θέσεις, για την Παιδεία, της ΝΔ, που διαφωνεί με το ΠΑΣΟΚ μόνο στο ποιος θα βρίσκεται στην κυβέρνηση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, απευθυνόμενη στο φθιωτικό λαό, τονίζει πως ο ελληνικός λαός, σήμερα, έχει την ανάγκη ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος Παιδείας για όλους, με παράλληλη κατάργηση της ιδιωτικής. Χρειάζεται το ενιαίο 12χρονο βασικό σχολείο ως απαραίτητη προϋπόθεση όχι μόνον των πανεπιστημιακών σπουδών αλλά και της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Είναι αναγκαία η δημιουργία δημόσιων επαγγελματικών σχολών και η συγκρότηση ενιαίας δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης. Προϋπόθεση αποτελεί η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ - και στις επερχόμενες εκλογές - ως βήμα ανόδου των αγώνων, για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, που θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία-οικονομία.

Ο φθιωτικός λαός, τονίζεται σε άλλο σημείο, και ολόκληρη η εργατική τάξη της χώρας και μνήμη διαθέτουν και γνώση έχουν για να διαπιστώσουν ότι μπροστά τους υπάρχει μόνον ο δρόμος του αγώνα και της σύγκρουσης με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων διαχειριστών του συστήματος, με την παράλληλη ενίσχυση των αγωνιστικών δυνάμεων, του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (2023-05-10 00:00:00.0)
Νομοθετικές ρυθμίσεις για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (2015-04-17 00:00:00.0)
Λαμία (2015-01-21 00:00:00.0)
Εκδήλωση στη Λαμία (2003-12-12 00:00:00.0)
Επαναλαμβανόμενες φιέστες για ανύπαρκτο έργο (2003-07-25 00:00:00.0)
***********ερωτήματα******** (1997-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ