Σάββατο 19 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Αύριο Κυριακή, πραγματοποιούνται οι παρακάτω εκδηλώσεις αντιστασιακών:

- Το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδήλωση στο Μιτάτο των Βίγλιδων «ΠΟΡΙΑ», το ξακουστό λημέρι των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας. Οποιοι θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να συγκεντρωθούν στις 9.30 π.μ. στον Ομαλό, στη διακλάδωση για το καταφύγιο του Καλλέργη.

- To Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ και η Κοινότητα Λεοντίου Αχαΐας, ώρα 11 π.μ., πραγματοποιούν εκδήλωση στο Λεόντιο για τη μεγάλη νίκη του ΕΛΑΣ, που συνέτριψε και διέλυσε ένα τάγμα Ιταλών, το λεγόμενο ανταρτοφάγο, στις 13 Ιούλη 1943.

- Στο μνημείο των πενήντα τεσσάρων Ελλήνων πατριωτών απαγχονισθέντων στις 21.7.44 (50 όμηροι του στρατοπέδου Χαϊδαρίου και 4 στελέχη του αντιστασιακών οργανώσεων), από τους Γερμανούς κατακτητές, που είναι στο 19ο χιλιόμετρο του δρόμου Αθήνας - Ραφήνας, η Αδελφότητα των οικογενειών τους πραγματοποιεί μνημόσυνο τιμής, ώρα 10.15 π.μ.

- Το Παράρτημα Γαργαλιάνων Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί, στις 10.30 π.μ., εκδήλωση προς τιμήν των 18 ΕΛΑΣιτών, που έπεσαν ηρωικά στις 19 του Ιούλη 1944 στη μάχη κατά των Γερμανών κατακτητών στο Γεφύρι Μανούσου, μεταξύ Χώρας - Αγορελίτσας (Αμπελόφυτο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ