Σάββατο 19 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ
Δεν καλύπτονται ούτε οι λειτουργικές ανάγκες

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΙ, οι σπουδαστές και το εκπαιδευτικό προσωπικό ανέδειξε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης, με αφορμή επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας, για το ίδιο θέμα, που συζητήθηκε χτες στη Βουλή.

Ο Γιώργος Χουρμουζιάδης επισήμανε τις βασικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ΤΕΙ. Αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις επισήμανε ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες «όχι απλώς για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του προσωπικού ή κάποιων κατασκευαστικών υποδομών, αλλά λειτουργικές χρηματοδοτήσεις», ενώ αναφορικά με το επιστημονικό περιεχόμενο αναρωτήθηκε αν «η ανθοκομία αντιστοιχεί σε μια επιστημονική ανάγκη» ή αν «το μακιγιάζ τελικά μπορεί να έχει μια θέση με τη μορφή αυτή που ασκείται ως ειδικότητα μέσα στην ανώτατη Παιδεία». Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «ο ένας στους τρεις σπουδαστές δεν καταφέρνει να αποφοιτήσει».

Επίσης για το προσωπικό των ΤΕΙ, επισήμανε ότι είναι αδύνατη η άσκηση εκπαιδευτικού έργου «με προσωπικό έκτακτο, το οποίο δουλεύει με την απειλή της απόλυσης ή της μη ανανέωσης της σύμβασης. Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη φοιτητικής μέριμνας, κάνοντας λόγο για «προσφυγικές σχεδόν ταλαιπωρίες φοιτητών των ΤΕΙ, με ακριβά ενοίκια ή με σπίτια που είναι ειδικά για φοιτητές που σημαίνει χαμηλή ποιότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ