Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
Διαπιστώσεις και αμυντικά αιτήματα

Απαίτηση ο συντονισμένος αγώνας για την Παιδεία

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες η διοίκηση της ΟΛΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και η ίδια η εκπαίδευση, με προφανή έμφαση στα οικονομικά αιτήματα, με αφορμή και το νέο μισθολόγιο της κυβέρνησης για τους δημόσιους υπαλλήλους. Σημείωσαν ότι αυτό επιφυλάσσει για τους εκπαιδευτικούς αυξήσεις χαμηλότερες από εκείνες, που διατείνεται η κυβέρνηση και που για κάποια κλιμάκια είναι κάτω του προσδοκώμενου πληθωρισμού, καθώς και το γεγονός ότι οι αποδοχές των εκπαιδευτικών υπολείπονται αυτών των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων και των Ευρωπαίων συναδέλφων τους και ζητούν αυξήσεις 25% στις αποδοχές τους.

Βέβαια, οι δυνάμεις που συγκροτούν τη σημερινή ηγεσία του ΔΣ της Ομοσπονδίας (ΔΑΚΕ, Συνεργασία) όλο το προηγούμενο διάστημα συνέβαλαν, μαζί με την ΠΑΣΚΕ, στην απραξία του κλάδου, στο μη συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αιτημάτων. Ακόμα και το 25% αύξησης είναι αμυντικό αίτημα και υπολείπεται από την απώλεια εισοδήματος που υπερβαίνει το 30% τα τελευταία χρόνια, λόγω της πολιτικής μονόπλευρης λιτότητας.

Κατά τα άλλα, η ηγεσία της ΟΛΜΕ μίλησε για τις ανισότητες που δημιούργησε η μεταρρύθμιση, την ανυπαρξία επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κατάσταση στα ΤΕΕ, στα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Με έμφαση στα οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών, το ΔΣ της ΟΛΜΕ δηλώνει ότι στις αρχές του Σεπτέμβρη θα προχωρήσει σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις του κλάδου και προγραμματίζει γενικές συνελεύσεις το τρίτο δεκαήμερο του ίδιου μήνα, προκειμένου να συζητηθεί η αντίδραση του κλάδου. Ωστόσο, η ίδια η κατάσταση στην εκπαίδευση που όλο και περισσότερο εμπορευματοποιείται απαιτεί συντονισμένο αγώνα και κυρίως μέτωπο αντεπίθεσης και ρήξης με την πολιτική που διαμορφώνει σχολείο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου και όχι των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ