Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδικάζει σε δίψα τους κατοίκους

ΑΜΦΙΣΣΑ.-

Δε φτάνει που καταστρέφει ανθρώπους και τοπίο. Δε φτάνει, που, με ευθύνη της κυβέρνησης, της Νομαρχίας και των τοπικών «αρχόντων», έχει μετατρέψει σε «σεληνιακό τοπίο» έναν από τους ομορφότερους ορεινούς όγκους, αυτόν του Παρνασσού, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση ανθρώπων και γης. Δε φτάνει που ερημώνει χωριά και καταστρέφει παραγωγικές δραστηριότητες. Τώρα που οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν, στο χωριό Καρούτες Λιδωρικίου, που εξαιτίας της αλόγιστης και ασύδοτης δραστηριότητας χάθηκε το πόσιμο νερό, άρχισε τους εκβιασμούς, για να μη μαθευτεί η «κοινωνική» ευαισθησία του.

Ο λόγος για τη μεταλλευτική εταιρία «Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης» και τον ιδιοκτήτη της, μεγαλοβιομήχανο (και «κοινωνικό εταίρο» για την κυβέρνηση και τους συμβιβασμένους και υποταγμένους του εργατικού κινήματος) Ο. Κυριακόπουλο, πρόεδρο του ΣΕΒ, που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ του παρέχουν «γην και ύδωρ». Ενώ, λοιπόν, η επιχείρησή του και η δράση της δημιούργησε μεγάλο κοινωνικό - και πολιτικό - πρόβλημα, αφήνοντας ολόκληρο χωριό και τους κατοίκους του χωρίς νερό, από το προηγούμενο Σάββατο, με ενδεχόμενες άμεσες επιπτώσεις και στην κτηνοτροφική παραγωγή της περιοχής, ο Ο. Κυριακόπουλος προχώρησε προχθές, σε προκλητικό εκβιασμό, επειδή η εφημερίδα μας αποκάλυψε, με δημοσίευμά της («Ρ» Τρίτης 22/7/03), το γεγονός. Οπως μας κατήγγειλαν οι κάτοικοι, ενώ η επιχείρηση είχε στείλει χθες υδροφόρο όχημα και είχε υποσχεθεί ότι θα έστελνε και γεωτρύπανο για να ανοίξει νέα γεώτρηση, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την εταιρία του, μετά τη δημοσίευση, ειδοποίησε μέσω του υπαλλήλου της και τοπικού συμβούλου ότι τα αποσύρει...

Προχτές, πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην περιοχή της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ν. Αγγελόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ