Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Να αποσυρθεί η εισήγηση και να γίνει δημόσια συζήτηση

Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Κεφαλονίας και Ιθάκης του ΚΚΕ

Να αποσυρθεί η εισήγηση και να αναβληθεί η συζήτηση του Χωροταξικού Σχεδίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που αναφέρεται στους τέσσερις νομούς της περιφέρειας, δηλαδή σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, απαιτεί το ΚΚΕ και η οποία, όπως σημειώνει, επιχειρείται να συζητηθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Οι ΝΕ Ζακύνθου, Κεφαλονίας και Ιθάκης, Λευκάδας, Κέρκυρας του ΚΚΕ, με κοινή ανακοίνωση ζητούν να γίνει δημόσια συζήτηση από τους κατοίκους και τους φορείς τους (Δήμους, Νομαρχιακά Συμβούλια, εργατικά, αγροτικά, επαγγελματικά και επιστημονικά σωματεία και συλλόγους) για το ποιο χωροταξικό σχεδιασμό χρειάζονται οι νομοί και σε ποια κατεύθυνση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι με βάση τη γραπτή εισήγηση που έχει δοθεί προβλέπονται σοβαρές παρεμβάσεις και καθορίζονται εμμέσως πλην σαφώς χρήσεις της γης των τεσσάρων νομών που αν τυχόν εγκριθούν, δεσμεύουν για πολλά χρόνια ολόκληρες περιοχές σε μια προοπτική απαράδεκτη, επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία, καταστροφική για το περιβάλλον. Επιχειρείται έτσι να περάσει η πολιτική χρήσης της γης που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και περιφρονεί τις λαϊκές ανάγκες όπως την έχει επεξεργαστεί το ΥΠΕΧΩΔΕ με τη «βοήθεια» ιδιωτικών μελετητικών γραφείων.

«Η κυβέρνηση και η ΓΓ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπως και η ΝΔ», υπογραμμίζεται, «έχουν μια πολιτική εμπορευματοποίησης της δημόσιας περιουσίας μαζί και της γης στο μεγάλο κεφάλαιο και ο όποιος χωροταξικός σχεδιασμός προωθούν υπηρετεί αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Τα κόμματα αυτά που ξεπουλάνε λιμάνια, βουνά, σπήλαια και νησιά, δεν μπορούν να χαράξουν χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Το ΚΚΕ είναι υπέρ ενός χωροταξικού σχεδιασμού που θα υπηρετεί τη φιλολαϊκή ανάπτυξη, θα αντιμετωπίζει τη γη σαν κοινωνικό αγαθό, θα προβλέπει χωροταξικά και πολεοδομικά μέτρα που θα εξυπηρετούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και θα βάζουν φραγμούς στην ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο προσκήνιο οι ανάγκες του λαού (2023-10-05 00:00:00.0)
Να παραμείνει τόπος ιστορικής μνήμης για τις επερχόμενες γενιές (2021-05-15 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (2014-05-10 00:00:00.0)
ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ (2003-09-28 00:00:00.0)
Και την πούλησαν και ψεύδονται! (1999-08-25 00:00:00.0)
Καταστρατηγείται το Ρυθμιστικό με το καζίνο στο Φλοίσβο (1995-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ