Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση Ευθυμίου με ΔΟΕ

Οικονομικά κυρίως ζητήματα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απασχόλησαν τη χτεσινή συνάντηση του νέου ΔΣ της ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, ο υπουργός εμφάνισε το νέο μισθολόγιο να εισάγει «θετικά στοιχεία» για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και είπε πως βελτιώνει και ξεπερνά την εισοδηματική πολιτική. Για μία ακόμα φορά, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών άκουσαν τα περί «ιδιαιτερότητας του εκπαιδευτικού» - στο πλαίσιο της πολιτικής που θέλει διασπασμένους τους εργαζόμενους - και εισέπραξαν την υπόσχεση ότι η κυβέρνηση πρόκειται να την κατοχυρώσει με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό. Παρέπεμψε δε σε σχετικές ανακοινώσεις το Σεπτέμβρη.

Η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ) απορρίπτει το νέο μισθολόγιο και ζητά μισθολόγιο σε διαφορετική κατεύθυνση ενώ παράλληλα ως άμεσες ρυθμίσεις ζητά αυξήσεις 30%, την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ, διπλασιασμό του οικογενειακού και εξωδιδακτικού επιδόματος κλπ.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από μισθολόγια αλλά αυξήσεις, απορρίπτοντας το «φτωχολόγιο» της κυβέρνησης που συνοδεύεται από μέτρα χειραγώγησης, προβλέπει μηδενικές αυξήσεις, συνδέει το μισθό με την παραγωγικότητα προωθώντας την εντατικοποίηση και τον αυταρχισμό. Σημειώνει την ανάγκη διεκδίκησης γνήσιας κλαδικής ΣΣΕ χωρίς απαγορεύσεις σε όλα τα επίπεδα για όλα τα αιτήματα, αυξήσεις 35% για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό κλπ.

Ανάμεσα σε άλλα, χτες η ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% επί του ΑΕΠ μέχρι το 2008, επέκταση του ολοήμερου σχολείου, εμμονή στην εφαρμογή της αξιολόγησης ενώ δήλωνε στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ότι η Ελλάδα έχει από τις καλύτερες αναλογίες μαθητή ανά δάσκαλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ