Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ενισχύει τις δημόσιες σχέσεις...

...και κόβει έργα χρήσιμα για τους δημότες!

Κατά της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Αθηναίων τάχτηκε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής, η οποία τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Σπ. Χαλβατζής, αναφερόμενος στο θέμα του προϋπολογισμού του Δήμου, ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλές μειώσεις σε δαπάνες που είναι ουσιαστικές για την επίλυση των προβλημάτων του λαού, ενώ αντίθετα παρατηρείται αύξηση από 644.000 ευρώ σε 1.348.000 εκατ. ευρώ στη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων που έχει να κάνει με το προφίλ του Δήμου.

«Θα ήμασταν οι τελευταίοι που δε θα συμμεριζόμασταν την αντίληψη του νοικοκυριού, του συμμαζέματος, της χρηστής διοίκησης και καλής διαχείρισης. Οταν κάποιος διαχειρίζεται ξένα χρήματα (σ.σ. των δημοτών), όμως, πρέπει να είναι διπλά προσεκτικός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Χαλβατζής, απαντώντας ουσιαστικά τόσο στη θέση της Δημάρχου Ντ. Μπακογιάννη, όσο και του Χρ. Παπουτσή, ότι έχει ξεκινήσει στο Δήμο Αθηναίων ένα γενικό συμμάζεμα, χωρίς, ωστόσο, να έχουν παρατηρηθεί αξιόποινες πράξεις. «Εάν υπάρξει κάποια στιγμή κάποιο πρόβλημα, δεν πρέπει να διστάσει κανένας να πάρει δυσάρεστες αποφάσεις. Η κ. Δήμαρχος μίλησε για σύγκρουση. Η πρώτη σύγκρουση πρέπει να γίνει με την υπάρχουσα πολιτική της κυβέρνησης».

Στο μεταξύ, ο Σπ. Χαλβατζής σχολιάζοντας την ενημέρωση της Ντ. Μπακογιάννη σχετικά με τη συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ με τον πρωθυπουργό, είπε: «Από το 1990 υπάρχει και συνεχίζεται η παρακράτηση από τους ΚΑΠ. Τα παρακρατηθέντα προσεγγίζουν τα 3 τρισ. δρχ. Τα χρήματα αυτά δε λείπουν από τα ταμεία των Δήμων. Λείπουν από έργα, δραστηριότητες, υπηρεσίες, παροχές που έπρεπε να παράσχουν οι δήμοι στους εργαζόμενους, στους δημότες. Σήμερα, συνέχισε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης, όχι μόνο δεν αποδίδονται αυτά τα ποσά, αλλά αντίθετα δίδονται νέες αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Η λογική της συγχρηματοδότησης είναι η πολιτική της διολίσθησης. Υπάρχει η πρακτική που λέει: Πάρτε αυτή την αρμοδιότητα. Για ένα ή δύο χρόνια συγχρηματοδοτείται από το κράτος και μετά, πάτε στους δημότες, στους εργαζόμενους, επιβάλλετε φόρους και τέλη. Δεν υπάρχει πρόθεση να αποδοθούν. Η πρότασή μας είναι σύγκρουση με αυτή την πολιτική. Να κλείσει ο Δήμος. Να διεκδικήσει όχι μόνο τα παρακρατηθέντα, αλλά και να ζητήσει αύξηση των παροχών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ