Τρίτη 5 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του σ. Δημήτρη Κατσιανάκου

«Εφυγε ξαφνικά από κοντά μας, σε ηλικία 61 χρόνων, ο σ. Δημήτρης Κατσιανάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο σ. Κατσιανάκος ανήκει στη γενιά των κομμουνιστών που μεγάλωσαν στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου και στα πρώτα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια. Οντας παιδί πολιτικού κρατούμενου έζησε από πολύ κοντά τις σκληρές συνθήκες της εποχής και μέσα σ' αυτές ανδρώθηκε.

Το 1965 οργανώθηκε στη νεολαία Λαμπράκη, ενώ λίγο αργότερα έγινε μέλος της ΕΔΑ, κατά το διάστημα που εργαζόταν ως βιομηχανικός εργάτης στο Παρίσι. Πήρε μέρος στην εξέγερση του Μάη του 1968 ως συνδικαλιστής της Σε-Ζε-Τε στην εταιρία "Σιτροέν".

Το 1967 ο σ. Κατσιανάκος έγινε μέλος του ΚΚΕ. Στο 9ο, στο 10ο και στο 11ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκλέγονταν αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ. Στο 12ο Συνέδριο και στα επόμενα που ακολούθησαν μέχρι σήμερα εκλέχτηκε στην ΚΕ ως τακτικό μέλος της.

Ο σ. Κατσιανάκος αφιέρωσε όλη τη ζωή του στην πάλη για την εκπλήρωση των ιδανικών του ΚΚΕ, για να δει η εργατική τάξη και ο λαός καλύτερες μέρες. Δούλεψε στον οργανωτικό τομέα του Κόμματος και σε πολλές περιοχές της κομματικής οργάνωσης. Επί 30 χρόνια υπήρξε επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ.

Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού συντρόφου».

ΑΘΗΝΑ 03/08/2003

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ