Τετάρτη 13 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισαγγελική παρέμβαση για τη σαλμονέλα

Παρέμβαση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την επιδημία γαστρεντερίτιδας των μελών της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας Εφήβων της Γερμανίας, που οφείλονταν σε μόλυνση από σαλμονέλα, έκανε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις που αφορούν υγειονομικές παραβάσεις, ενώ διαβίβασε το σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σ. Μπάγια.

Στην παραγγελία του ο Δ. Λινός ζητάει η έρευνα να επεκταθεί και στους αρμόδιους υπαλλήλους της Νομαρχίας της Διεύθυνσης Υγείας της Ανατολικής Αττικής, γιατί ήταν υποχρεωμένοι να διενεργήσουν τους απαραίτητους ελέγχους στα εστιατόρια και ξενοδοχεία που συνεργάζονται με την «Αθήνα 2004».

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Αυγούστου, 62 από τα 80 μέλη της γερμανικής αποστολής που συμμετείχαν στη δοκιμαστική διοργάνωση, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, με αποτέλεσμα να μη συμμετάσχουν στους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ