Τετάρτη 13 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Δύο σημαντικά προβλήματα της Αχαϊας στη Βουλή

Λύσεις σε δύο σημαντικά προβλήματα που απασχολούν πολλούς κατοίκους του Νομού Αχαΐας, όπως η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Δύμης και η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Πείρο, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Σπύρος Στριφτάρης, με Ερωτήσεις που κατέθεσαν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών. Πιο συγκεκριμένα:

Με την πρώτη Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι ο βιολογικός καθαρισμός του Δήμου Δύμης Αχαΐας αν και ολοκληρώθηκε το 1996, κατασκευαστικά και τεχνικά προβλήματα δεν του επιτρέπουν τη σωστή επεξεργασία των αστικών λυμάτων, με αποτέλεσμα να μολύνεται ο ποταμός Πείρος και η θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου, όπου αυτός εκβάλλει. Η παραλία του Κάτω Αλισσού - επισημαίνουν - αποτελεί παραθεριστικό κέντρο και εξυπηρετεί τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, καθώς και της πόλης της Πάτρας. Επίσης δραστηριοποιούνται τουριστικές μονάδες και επιχειρήσεις, ενώ μόνιμες και δικαιολογημένες είναι οι διαμαρτυρίες Εκπολιτιστικών Συλλόγων και άλλων φορέων. Τέλος, ερωτούν τους δύο υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για την ανακατασκευή και σωστή λειτουργία του έργου.

Με τη δεύτερη Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια στον ποταμό Πείρο και τους παραπόταμούς του, Παραπείρο και Σερδενή, δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, με αποτέλεσμα σε κάθε αυξημένη βροχόπτωση να πλημμυρίζει σε όλο το μήκος του δημιουργώντας τεράστιες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες, τις εγκαταστάσεις και τα αντλιοστάσια πολλών δήμων και κοινοτήτων του Νομού Αχαΐας. Είναι χαρακτηριστικό - προσθέτουν οι δύο βουλευτές - ότι τον προηγούμενο χρόνο είχαμε πέντε φορές υπερχείλιση του ποταμού με καταστροφικά αποτελέσματα. Τέλος, τονίζουν ότι απαιτείται άμεσα ο καθαρισμός της κοίτης του ποταμού και μακροπρόθεσμα αντιπλημμυρικά έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ