Τρίτη 26 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σύμμαχοι και στα ψέματα...

Δεν είναι σύμμαχοι μόνο στις επεμβάσεις, αλλά και στα ψέματα. Ομως, τα ψέματα έχουν «κοντά ποδάρια»... Αυτό «ανακαλύπτουν» αυτές τις μέρες - σχετικώς καθυστερημένα... - οι πρωθυπουργοί Βρετανίας και Αυστραλίας.

Το «θρίλερ» του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ σχετικά με το ρόλο αξιωματούχων της κυβέρνησής του με αιχμή του δόρατος την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του ειδικού επιστήμονα Ντέιβιντ Κέλι είναι γνωστό... Σε αντίθεση, ίσως, με τις ανάλογες περιπέτειες, με επίκεντρο έρευνες και ακροάσεις που διενεργούνται αυτό το διάστημα, που αντιμετωπίζει ένας άλλος πιστός σύμμαχος του Τζ. Ου. Μπους, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ.

Χτες, λοιπόν, ο Χάουαρντ άκουσε πρώην υψηλόβαθμο αναλυτή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του, ονόματι Αντριου Γούλκι, να τον στηλιτεύει ενώπιον ειδικής επιτροπής του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για τα «ψέματα, τις υπερβολές και τις ανακρίβειες», που αφειδώς διάσπερνε προ της επέμβασης στο Ιράκ, προκειμένου να «πείσει» τους Αυστραλούς πολίτες για το «δίκαιο» της εισβολής στη Βαγδάτη... «Η κυβέρνηση Χάουαρντ εψεύδετο κάθε στιγμή. Παραχάραξε, παραποίησε και χρησιμοποίησε επιλεκτικώς και κατασκευασμένα στοιχεία για να στηρίξει την υπόθεση (της εισβολής) στο Ιράκ»... είπε ο Γούλκι, ενώ οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις φέρουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Αυστραλών να αναγνωρίζουν τη μεγάλη μύτη του «Πινόκιο» πρωθυπουργού τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ