Τρίτη 26 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Λαϊκές, νεανικές, πολιτικές γιορτές

Σε μια πετυχημένη εκδήλωση του Φεστιβάλ στη Λήμνο μίλησε προχτές ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης

Από την προφεστιβαλική στην Πάτρα
Από την προφεστιβαλική στην Πάτρα
Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή κόσμου και νεολαίας (μεγαλύτερη από πέρσι), πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στη Μύρινα, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λήμνου της ΚΝΕ στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο γραμματέας του ΝΣ Λήμνου της ΚΝΕ, Αντώνης Κεραμίδης, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό και μέλος του Γραφείου της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης.

Ο Στ. Σκοπελίτης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των αντιλαϊκών πολιτικών ΕΕ και κυβέρνησης για τον ελληνικό λαό, αλλά και στους κατοίκους της Λήμνου, για τους οποίους παραμένει αίτημα η ανάπτυξη του νησιού και η χρηματοδότηση για βιολογικούς καθαρισμούς, θέμα που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κάλεσε το λημνιακό λαό να στηρίξει και να ενισχύσει το ΚΚΕ, με στόχο τη δημιουργία ενός Λαϊκού Μετώπου και μιας άλλης εξουσίας, που θα επιβάλει τη λαϊκή οικονομία.

Στο χώρο του Φεστιβάλ υπήρχαν ταμπλό της ΚΝΕ, από τα οποία ξεχώριζε αυτό που ήταν αφιερωμένο στη σοσιαλιστική Κούβα και στον Τσε Γκεβάρα. Η νεολαία κι όλος ο κόσμος τραγούδησαν και χόρεψαν λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια κάτω από τους ήχους του συγκροτήματος «Μικροί Ρεμπέτες», που απαρτίζονταν από παιδιά του δημοτικού, καθώς και από τοπικό μουσικό συγκρότημα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Αυτές οι μικρές πολιτικές γιορτές, οι εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ σε πόλεις και χωριά, συνεχίζονται αυτή την περίοδο σε όλη τη χώρα και το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

  • Σήμερα Τρίτη:

- Στη Θεσσαλονίκη, στην Πλατεία Χαριλάου, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Αλληλεγγύη στη Σοσιαλιστική Κούβα».

- Στη Μαλακοπή Τούμπας Θεσσαλονίκης, στο πάρκο «Τσιαπάνου», στις 8 μ.μ., με θέμα: «Στους εμπόρους του πολιτισμού των σκουπιδιών, απαντάμε με αγώνες για πολιτισμό των λαϊκών και νεανικών αναγκών».

- Στην Αγία Τριάδα Ηρακλείου Κρήτης, στην πλατεία Αϊ - Βαλιώτη, στις 8 μ.μ., η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Ηρακλείου πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: «Με ΚΚΕ ισχυρό κάνουμε την αμφισβήτησή μας δύναμη αγώνα και προοπτικής», που θα περιλαμβάνει συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και ρεμπέτικο μουσικό πρόγραμμα.

  • Σήμερα και αύριο:

- Διήμερο εκδηλώσεων στον Αγιο Παύλο Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο μπάσκετ του 7ου Λυκείου, στις 8 μ.μ. Σήμερα, η εκδήλωση έχει θέμα: «Ισοτιμία της ψήφου - η πρόταση για την απλή αναλογική» και αύριο: «Η νεολαία στις συμπληγάδες της ανεργίας».

  • Αύριο, Τετάρτη:

- Στο Μαύρο Γάτο, στις Συκιές Θεσ/νίκης, στις 8 μ.μ., με θέμα την αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα.

- Στο Καρλόβασι Σάμου, στις 8 μ.μ., στο 1ο Δημοτικό σχολείο (Πορφυριάδα).

  • Την Παρασκευή 29/8:

- Στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, στο χώρο της Ιχθυόσκαλας, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Παιδεία - Ελεύθερος χρόνος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ