Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2003
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Μας εμπαίζει η κυβέρνηση...

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποίησαν χτες το βράδυ στην πλατεία του Λευκού Πύργου αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί που συγκεντρώθηκαν από όλα τα σημεία της χώρας μετά από κάλεσμα των Ομοσπονδιών τους. Οι ομιλητές κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τον εμπαιγμό που υφίστανται σχετικά με τα αιτήματά τους και ιδιαίτερα για τη μη αναγνώριση του επικίνδυνου και του ανθυγιεινού του επαγγέλματός τους. Με κυρίαρχα τα συνθήματα «Λαός και αστυνομία - η δύναμη είναι μία», «Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε» και κρατώντας φωτογραφίες συναδέλφων τους που έχασαν τη ζωή τους σε ώρα υπηρεσίας, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν μαχητική πορεία προς το χώρο της ΔΕΘ και για αρκετή ώρα βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν παραταχθεί μπροστά στο «Βελλίδειο».

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισαν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών, που υπογράμμισαν ότι η πολιτεία εμπαίζει τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, προσφέροντάς τους όπως και στους άλλους εργαζόμενους ψίχουλα για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Δ. Κυριακίδης, κατήγγειλε ότι η κάμερα μπροστά στο Λευκό Πύργο που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκε για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ήταν στραμμένη προς τους διαδηλωτές.

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε τους διαδηλωτές ότι το Κόμμα θα βρίσκεται κοντά τους στους αγώνες τους και στη Βουλή για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Ο λόγος που η κυβέρνηση δεν προχωρεί στη λύση τους οφείλεται στο γεγονός ότι ακολουθείται απέναντί τους η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, όπως γίνεται και με τους άλλους εργαζόμενους. Επίσης, στο χαιρετισμό του ο Δ. Αγκαβανάκης, μιλώντας εκ μέρους του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας ζουν τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν όλο το λαό, προσθέτοντας ότι το ΠΑΜΕ στηρίζει έμπρακτα το αίτημά τους. Τους ζήτησε ακόμη να σκεφθούν για το ποιος φταίει για τα προβλήματα αυτά, πού βρίσκονται οι πολιτικές ευθύνονται, που οι εργαζόμενοι της χώρας μας βιώνουν τα τεράστια σημερινά τους προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ