Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΑΡΣΑΛΑ
Αγροτική κινητοποίηση την Τρίτη

Αγωνιστική κάθοδο πραγματοποιούν την Τρίτη 16 Σεπτέμβρη οι αγρότες των Φαρσάλων, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης και διεκδικώντας την επίλυση τρεχόντων προβλημάτων τους, όπως η άμεση και δίκαιη καταβολή αποζημιώσεων στις ζημιές που έγιναν στις καλλιέργειες βαμβακιού, βιομηχανικής ντομάτας, σιτηρών κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια οι Φαρσαλινοί αγρότες δίνουν πρώτοι το αγωνιστικό έναυσμα, αμέσως μετά το πέρας του καλοκαιριού και το ραντεβού της αγωνιστικής συγκέντρωσης της ερχόμενης Τρίτης δόθηκε στις 10 π.μ. στην πλατεία λαού των Φαρσάλων. Η κινητοποίηση αυτή γίνεται με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ) και μετά την κινητοποίηση αυτή προετοιμάζονται και νέες ανάλογες συγκεντρώσεις σε άλλες περιοχές του νομού Λάρισας.

Στο κάλεσμα αγώνα της ΕΟΑΣΛ προς τον αγροτικό κόσμο της Λάρισας επισημαίνεται ότι ο συνεχιζόμενος κατήφορος της αντιαγροτικής πολιτικής, παρά τις προεκλογικές δημαγωγίες, οδηγεί τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών από το κακό στο χειρότερο. Και τονίζεται ότι μετά την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ και την άμεση εφαρμογή της και στο βαμβάκι, στον καπνό και στο λάδι με τους νέους κανονισμούς, που θα ψηφιστούν έως το τέλος του χρόνου, μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων αγροτών οδηγούνται σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο. Τα νέα αντιαγροτικά μέτρα - συνεχίζει το κάλεσμα - δεν έρχονται ως «κεραυνός εν αιθρία», αλλά ως συνέχεια των αλλεπάλληλων χτυπημάτων που δέχτηκαν ανηλεώς οι μικρομεσαίοι αγρότες τα τελευταία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ