Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Μέρα πένθους

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.--

Συγκέντρωση ενάντια στη βία πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες Σουηδοί στη Στοκχόλμη μία μέρα μετά το θάνατο της υπουργού Εξωτερικών, Αννα Λιντ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός, Γιόραν Πέρσον, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής προκειμένου να δώσουν απάντηση στη βία. Παράλληλα, αυθόρμητες εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Οσον αφορά στο κυνήγι του δράστη, η αστυνομία ανακοίνωσε χτες ότι εξετάζει ένα βίντεο από το πολυκατάστημα στο οποίο δολοφονήθηκε η Λιντ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο βίντεο διακρίνεται ένας άντρας που ταιριάζει με τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων. Οι αρχές ψάχνουν πλέον για έναν κοντόχοντρο άντρα με μακριά μαύρα μαλλιά, πιθανώς περιθωριακό με ποινικό μητρώο.

Παράλληλα, οι αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από την ανάλυση αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος και από το μαχαίρι που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία. Επιπλέον, στο φως ήρθαν κάποια απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα που δέχτηκε η Λιντ τις τελευταίες μέρες, τα οποία εξετάζονται. Τέλος, σύμφωνα με ανακοινώσεις, το μπουφάν του δράστη τελικά δε βρέθηκε, ενώ δύο άτομα που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν τελικά χτες ελεύθερα.

Πάντως, σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και εκτιμήσεις αναλυτών, το «ναι στο ευρώ» φαίνεται να κερδίζει πόντους έναντι του «όχι» και κατά πάσα πιθανότητα το δημοψήφισμα της Κυριακής θα κριθεί με μικρή διαφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ