Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Επικίνδυνη η απόφαση για όλη την περιοχή»

Με Ερώτησή του προς το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ ο ευρωβουλευτής Στρατής Κόρακας καταγγέλλει την προκλητική απόφαση του Ισραήλ να απελάσει τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής και ηγέτη του παλαιστινιακού λαού, Γιασέρ Αραφάτ. Καλεί την ΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αρθεί αυτή η επικίνδυνη για την ειρήνη στην περιοχή απόφαση, καθώς και να σταματήσει την άμεση ή έμμεση στήριξη του Ισραήλ και της δολοφονικής πολιτικής του, υποστηρίζοντας την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Ταυτόχρονα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Πολιτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρότεινε την άμεση αποστολή αντιπροσωπείας της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας ΕΕΑ/ΒΠΑ στη Ραμάλα, στα πλαίσια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσης, για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και την καταδίκη της στην απόφαση απέλασης του Γιασέρ Αραφάτ.

Το κείμενο της Ερώτησης είναι το ακόλουθο:

«Η προκλητική απόφαση του Ισραήλ να απελάσει τον Γιασέρ Αραφάτ, Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, πυροδοτεί ένα νέο λουτρό αίματος που έρχεται να οξύνει την κατάσταση που δημιουργεί η συνεχιζόμενη κατοχή εδαφών από το Ισραήλ. Οι επαναλαμβανόμενες δολοφονικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, η τρομοκρατική παρουσία του στα εδάφη της Παλαιστίνης και οι αυθαίρετες συλλήψεις σε συνδυασμό με τις βάναυσες και βασανιστικές συνθήκες κράτησης, η άρνηση ύπαρξης παλαιστινιακού κράτους και η διαρκής παραβίαση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης ενός λαού, έχουν δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ένα γενικευμένο κλίμα αστάθειας και ανασφάλειας.

Ερωτάται το Συμβούλιο τι πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβει και σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να αρθεί η επικίνδυνη για την ειρήνη της περιοχής απόφαση απέλασης του Αραφάτ, για να αλλάξει το Ισραήλ την αδιάλλακτη στάση του, να αποσύρει τα στρατεύματά του και να σταματήσει τις δολοφονικές επιθέσεις καθώς και για να αναγνωριστεί η ύπαρξη ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, που αποτελεί τη μόνη λύση του προβλήματος στη Μ. Ανατολή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ